Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έξι επιχειρήσεις της Χαλκιδικής στη φετινή 26η DETROP

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής συμμετείχε στη 26η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων Ποτών Μηχανημάτων και Εξοπλισμού DETROP - OENOS 2017, που διοργάνωσε η HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, από τις 3 έως 6 Μαρτίου 2017.

Η 26η DETROP 2017 προσέφερε ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα ανάπτυξης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων, ποτών και συναφούς εξοπλισμού.

Οι εκθέτες που συμμετείχαν μαζί με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στην 26η DETROP είναι οι εξής:

  1. 1 Ι. ΣΤΑΘΩΡΗΣ ΜΟΝ. ΕΠΕ (Τυροκομικά Προϊόντα)

  2. 2 ΛΑΘΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ (Κριτσίνια «ΠΑΡΓΑΣ»)

  3. 3 ΑΘΩΣ ΕΜΦΙΑΛΩΤΙΚΗ ΑΕ (Εμφιάλωση επιτραπέζιου νερού)

  4. 4 ΑΦΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ ΟΕ (Παραγωγή φιαλών PET)

  5. 5 ΑΝΘΕΜΟΥΣ - ΧΑΛΚΙΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ (Αποσταγματοποιία - Ποτοποιία)

  6. 6 ΤΟΛΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Εμπορία και επεξεργασία ελιάς)

 

Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις του Νομού μας για άλλη μία χρονιά έμειναν ικανοποιημένες από τις επαφές που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της εκθέσεως και θεωρούν ότι ο στόχος για άνοιγμα νέων αγορών και την προσέλκυση νέων πελατών επετεύχθη.

Τα περίπτερα που συμμετείχαν οι επιχειρήσεις του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κος Γιώργου Ιωάννης, αντιπροσωπείες άλλων Επιμελητηρίων όπως του Ελληνο-Ιταλικού, του Ελληνο-Ουκρανικού, του Ελληνο-Ρωσικού, Επιμελητηρίων της χώρας, εκπρόσωποι φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι όποιοι μας συνεχάρησαν για την δυναμική μας παρουσία και επιβράβευσαν τη συμμετοχή των επιχειρήσεών μας.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Γκιλής αναφέρθηκε στα τοπικά προϊόντα του Νομού μας, ιδιαίτερα στις ιδιαίτερες εδαφο-κλιματικές συνθήκες της Χαλκιδικής που ευνοούν την καλλιέργεια και στην παραδοσιακή μέθοδο συγκομιδής και επεξεργασίας των προϊόντων που ακολουθούν οι παραγωγοί από γενιά σε γενιά και τόνισε ότι οι δύο αυτοί παράγοντες έχουν κάνει τα προϊόντα του τόπου μας να ξεχωρίσουν σε ποιότητα, γεύση και αυθεντικότητα.

Άλλωστε το έχουν αποδείξει η «Πράσινη Ελιά Χαλκιδικής» ως Π.Ο.Π., η «Μουντοβίνα» που αναγνωρίστηκε ως τοπικό Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης ορεινής Χαλκιδικής, το βραβευμένο Κατσικίσιο Τυρί Χαλκιδικής, η αυξημένη ζήτηση και η μεγάλη εξαγωγή χαλκιδικιώτικων προϊόντων.

Το Σάββατο 04/03/2017 στο περίπτερο 12 (αίθουσα παράλληλων εκδηλώσεων) το Επιμελητήριο Χαλκιδικής διοργάνωσε σε συνεργασία με την εταιρία MANAGER’S OFFICE, από ώρα 15:00 έως 18:00, δωρεάν σεμινάριο εφαρμοσμένης ανάπτυξης σε ξένες αγορές. Το σεμινάριο που παρακολούθησαν περίπου 50 επιχειρηματίες, είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση και κατά κοινή ομολογία των συμμετεχόντων, η θεματολογία του ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, επίκαιρη και στοχευμένη. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο χορηγήθηκε βεβαίωση παρακολούθησης καθώς και οι παρουσιάσεις των εισηγητών.

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε απονομή αναμνηστικών πλακετών στις επιχειρήσεις της Χαλκιδικής, οι οποίες συμμετείχαν στη DETROP 2017.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα