Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη

- Συνελήφθησαν τα 6 μέλη της ομάδας, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία για το 7ο μέλος της ομάδας

- Επιπλέον στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνονται 5 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών και 59 ακόμη άτομα για αγορά ναρκωτικών

- Σε έρευνες που έγιναν εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης και αμφεταμίνης, καθώς και 2 κυνηγετικά όπλα

 

Μεγάλη επιτυχία της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών σε τοξικοεξαρτημένα άτομα σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη.

 

Πρόκειται για 6 ημεδαπούς ηλικίας από 24 έως 35 ετών σε βάρος των οποίων, αλλά και του 23χρονου ημεδαπού συνεργού τους, σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της διακίνησης ναρκωτικών και της παράνομης οπλοκατοχής.

Επιπλέον στη δικογραφία που σχηματίσθηκε συμπεριλαμβάνονται επιπλέον 5 άτομα ηλικίας από 30 έως 52 ετών για διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και 59 ακόμη άτομα ηλικίας από 20 έως 54 ετών, για αγορά ναρκωτικών.

 

Ειδικότερα κατά το χρονικό διάστημα της 11 και 12 Φεβρουαρίου του 2017 σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα 6 μέλη του κυκλώματος σε περιοχές της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης.

 

Όπως εξακριβώθηκε από την ενδελεχή έρευνα, τα μέλη της συμμορίας, συγκρότησαν τουλάχιστον από τα μέσα Νοέμβριου του 2016 εγκληματική ομάδα, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Από την έρευνα προέκυψε η εμπλοκή στην υπόθεση 4 ανδρών ηλικίας 30, 32, 38 και 52 ετών και μίας 46χρονης γυναίκας, όλοι τους ημεδαποί, για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι από τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους προμήθευαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας με ναρκωτικές ουσίες.

 

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου του 2016 έως τον Φεβρουάριο του 2017 τα μέλη της συμμορίας πούλησαν ναρκωτικές ουσίες σε 59 άτομα σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων, αλλά και την κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 12 συσκευασίες με 656 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

• 7 συσκευασίες με 19 γραμμάρια κοκαΐνης,

• συσκευασία με μικροποσότητα αμφεταμίνης,

• 3 ζυγαριές ακριβείας,

• νάιλον συσκευασίες που χρησιμοποιούσαν για την συσκευασία των ναρκωτικών,

• το χρηματικό ποσό των 1.160 ευρώ ως προερχόμενο από τη διακίνηση των ναρκωτικών,

• 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν ως μέσα μεταφοράς και τέλεσης της παράνομης δραστηριότητας τους,

• 7 κινητά τηλέφωνα και

• 2 κυνηγετικά όπλα.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής, τους οποίους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή.

 

halkidikinews.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα