Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Οι αγρότες στους δρόμους -Μπλόκα στον κόμβο Τρίγλιας και στο αεροδρόμιο

Ξεκινούν και επίσημα πλέον τις κινητοποιήσεις τους αύριο αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας, και το πρώτο μπλόκο που θα στηθεί θα είναι αυτό στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνέλευση της αρμόδιας συντονιστικής επιτροπής. Οι κινητοποιήσεις σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας ξεκινούν αύριο και θα κλιμακωθούν, με την κορύφωσή τους να γίνεται την Τρίτη 31 Ιανουαρίου.

 

Αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής, όπως είπε ο κτηνοτρόφος Δημήτρης Παπαδάκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, τη Δευτέρα 30/1 θα βάλουν μπρος τα τρακτέρ τους, και μετά τις 11 το πρωί θα ξεκινήσουν με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, όπου και θα στήσουν το μπλόκο τους σε περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία».

 

Στο μεταξύ, όπως επισήμανε ο αγροτοσυνδικαλιστής, Φιλαλήθης Καπάνδριας από την Τρίγλια, την Κυριακή 10 το πρωί θα στηθεί μπλόκο στον κόμβο της Τρίγλιας, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανίων, από αγρότες και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής του νομού Χαλκιδικής. Απαντώντας σε ερώτησή, είπε ότι η δράση του μπλόκου θα αποφασίζεται από γενικές συνελεύσεις επί τόπου, ενώ ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο σε δεύτερο στάδιο, να μετακινηθούν σε άλλο σημείο για ενίσχυση του, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο. 

 

Μπλόκο στα Μάλγαρα το Σάββατο

Το Σάββατο το πρωί (11:00) θα στηθεί το μπλόκο στα διόδια Μαλγάρων, ενώ το ακριβές χρονοδιάγραμμα κινητοποίησης θα καθοριστεί σε γενική συνέλευση που θα γίνει την ίδια ημέρα, αφού πρώτα παραταχθούν τα τρακτέρ, όπως επισήμανε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, Κώστας Ανεστίδης, αγρότης και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα