Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη βελτίωση οδοστρωμάτων οδικού δικτύου στη Χαλκιδική

Υπογράφηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργο, η σύμβαση του έργου με τίτλο : «Βελτίωση – επισκευή υφιστάμενων οδοστρωμάτων οδικού δικτύου Π.Ε Χαλκιδικής σε τμήματα:

α) της επαρχιακής οδού 3 (κύκλωμα Κασσάνδρας),

β) της Επαρχιακής οδού 7 (κύκλωμα Σιθωνίας),

γ) της επαρχιακής οδού 8 (Πολύγυρος – Ιερισσός) και

δ) της επαρχιακής Οδού 9 (Ιερισσός – Ουρανούπολη)», προϋπολογισμού 4.950.000,00 €.

 

Πρόκειται για ένα έργο που αφορά στην εκτέλεση εργασιών επισκευής ή βελτίωσης υφιστάμενων οδοστρωμάτων του οδικού δικτύου ευθύνης της Π. Ε. Χαλκιδικής. Οι εργασίες δεν αφορούν στην ετήσια συντήρηση καθώς οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις αφορούν σε μεγάλα και συνεχή τμήματα των οδικών αξόνων.

 

Σκοπός των εργασιών που θα εκτελεστούν είναι αφενός η δομική αποκατάσταση των οδικών αξόνων σε κρίσιμα και χρόνια προβλήματα και αφετέρου η βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

 

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής με δήλωσή του τόνισε τα εξής:

«Παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σαν Περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής αφενός λόγω της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών αφετέρου της γραφειοκρατίας λόγω της δαιδαλώδους νομοθεσίας, καταφέραμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, από την έγκριση της χρηματοδότησης ποσού ύψους 4.950.000,00 από το Πρόγραμμα δημοσίων Επενδύσεων, να δημοπρατήσουμε και να συμβασιοποιήσουμε σήμερα ένα έργο ύψιστης σημασίας για την Χαλκιδική, που σκοπό έχει πάνω απ’ όλα την ασφαλή διέλευση και κυκλοφορία των οχημάτων των κατοίκων και των επισκεπτών στο οδικό δίκτυο του Νομού, κυρίως ενόψει τουριστικής περιόδου». 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα