Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Μείωση των διανυκτερεύσεων τον Μάιο στη Χαλκιδική

Οι πληρότητες των ξενοδοχείων στη Χαλκιδική τον Μάιο σε σχέση με τον περσινό παρουσιάζουν πτώση κατά 20%, ενώ η ίδια εικόνα φαίνεται να ισχύει και πανελλαδικά, με μικρές αποκλίσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρη Τάσιο.

 

Τα σημάδια δεν είναι ευοίωνα για τη φετινή σεζόν, όπως εξηγεί, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ.Τάσιος. «Πέρσι το Μάιο, η Χαλκιδική κατέγραφε πληρότητες που "άγγιζαν" το 60%, ενώ φέτος δεν ξεπερνά τα 40% και για τους ξενοδόχους, ο Μάιος είναι ο μήνας που καλύπτουμε τα έξοδα», είπε. «Το τετράμηνο Ιουνίου - Σεπτεμβρίου φαίνεται να είναι καλό και αναμένουμε τον Οκτώβριο. Αν πετύχουμε τα περσινά νούμερα θα είμαστε ευχαριστημένοι». 

 

Σε ό,τι αφορά τη Χαλκιδική, το Πάσχα κινήθηκε με 70-75% πληρότητες καθώς άνοιξαν σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία. Οι επισκέπτες ήταν κυρίως Βαλκάνιοι, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, καθώς η Χαλκιδική δεν είναι παραδοσιακός προορισμός για το Πάσχα, όπως για παράδειγμα η Κέρκυρα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα