Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το πρώτο διαδραστικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής είναι στη Χαλκιδική

Το πρώτο διαδραστικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Ελλάδα με τεκμηριωμένη παιδαγωγική προσέγγιση, κοντά στην ηλικία των μαθητών, ανοίγει τις πόρτες του για επισκέψεις σχολείων. Το πάρκο δημιουργήθηκε στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου στη Χαλκιδική σε έκταση 500 τ.μ. Ο εμπνευστής και η ψυχή της δημιουργίας του είναι ο Διευθυντής του Σχολείου, Βασίλης Μισαηλίδης .

 Τα εγκαίνια του Πάρκου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019.

Στην προσπάθεια κατασκευής του πάρκου μεγάλη ήταν και η συνεισφορά και της τοπικής κοινωνίας. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Πάρκου είναι τα ξύλινα χειροποίητα αυτοκινητάκια που διαθέτει, τα οποία κατασκευάστηκαν από κάτοικο της περιοχής.

Το Πάρκο δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά μέσα από βιωματικές δράσεις να αποκτήσουν σωστή οδική συμπεριφορά και γενικά να προωθήσουν και να καλλιεργήσουν θετικά πρότυπα κυκλοφοριακής κουλτούρας που είναι και το ζητούμενο στις μέρες μας.

Σ΄ αυτό θα μπορούν να τοποθετούνται σήματα οδικής κυκλοφορίας, υπάρχουν διαβάσεις πεζών, δρόμοι διπλής κατεύθυνσης, μονόδρομος, κυκλικός κόμβος, κόμβοι, φανάρια, χώρος στάθμευσης, χώροι πρασίνου κ.ά.

Με σύνθημα «Φωνάζουμε λοιπόν STOP στα ατυχήματα» το Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου περιμένει να φιλοξενήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς για μία διαφορετική προσέγγιση της Κυκλοφοριακής Αγωγής.

 

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής κατασκευάστηκε με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και δωρεές φορέων και κατοίκων του χωριού.

Μέσω ανοικτής πρόσβασης απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερομένους και έχει τη φιλοδοξία να αποτελέσει πρότυπο καλής πρακτικής.

 

 

Είναι πραγματικά το πρώτο διαδραστικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Ελλάδα με τεκμηριωμένη παιδαγωγική προσέγγιση κοντά στην ηλικία των μαθητών!!

πηγή:fresh-education.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα