Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Φώτης Μπέλλος υποψήφιος δήμαρχος Κασσάνδρας

Την υποψηφιότητά του στο Δήμο Κασσάνδρας ανακοίνωσε ο Φώτης Μπέλλος με το συνδυασμό "Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Κασσάνδρας".

Ο κ. Μπέλλος τονίζει μεταξύ άλλων στην ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού του: "Μαζί με την κοινωνία μαζί με τους πολίτες και την νέα γενιά, θέλουμε να ανοίξουμε για τον τόπο μας έναν καινούργιο δρόμο".

 

Ιδρυτική Διακήρυξη

"Συνδημότισσες και Συνδημότες
Στις δημοτικές εκλογές του 2019 θα πρέπει να σηματοδοτήσουμε την αφετηρία μιας νέας πορείας για τον τόπο μας.
Είμαστε δημότες της Κασσάνδρας άνθρωποι της κοινωνίας και της εργασίας, που αποδείξαμε και αποδεικνύουμε καθημερινά τι μπορούμε να πετύχουμε.
Πολίτες ,που με την πολιτική, κοινωνική και επαγγελματική μας πορεία δεν χρειάζεται να εξαργυρώσουμε κανένα γραμμάτιο από τους μηχανισμούς της εξουσίας ,κεντρικούς και αυτοδιοικητικούς.


Εμείς που δεν ανεχόμαστε τον ευτελισμό της ζωής του τόπου που ζούμε, όπου κυριαρχούν παλαιοκομματικές και ξεπερασμένες μέθοδοι και ψεύτικες ανέξοδες υποσχέσεις.
Ενεργοί δημότες που πιστεύουμε ότι η ευημερία και η πρόοδος δεν είναι αυτονόητα δώρα που θα προσφέρουν οι κεντρικές κυβερνήσεις ,αλλά κατακτήσεις δική μας γνώσης, εμπειρίας, διάθεσης για μια δημόσια προσφορά, επίπονης εργασίας και αγώνα για την ολοκλήρωση.


Συναντηθήκαμε, λοιπόν, σήμερα και αποφασίσαμε συλλογικά την ίδρυση της παράταξης μας, έχοντας κοινή και βαθειά την πεποίθηση ότι μια σύγχρονη αυτοδιοικητική παράταξη οφείλει να ενώνει αντί να διαχωρίζει τους δημότες, να αφυπνίζει αντί να κοιμίζει τις συνειδήσεις, να δημιουργεί φρέσκα οράματα αντί να βολεύεται με "μπαγιάτικες φαντασιώσεις", να προσελκύει τη νεολαία στα κοινά αντί να την σπρώχνει ολοένα και περισσότερο στο περιθώριο.


Έννοιες όπως το περιβάλλον, η οικολογία, η βιώσιμη κινητικότητα, η συμμετοχικότητα, η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, η αλληλεγγύη και άλλες πολλές, που δεν είναι για να γεμίσουν προεκλογικά φυλλάδια, αλλά για να οριοθετούν τη νέα πορεία που πρέπει να ακολουθήσει συνολικά η αυτοδιοίκηση.


Το νέο εκλογικό σύστημα ανοίγει νέους δρόμους στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά εγκυμονεί και νέους κινδύνους. Η εφαρμογή της απλής αναλογικής απαιτεί δημοτικές παρατάξεις με πρόγραμμα, πάνω στο οποίο θα κτιστούν οι απαραίτητες προγραμματικές συγκλίσεις και απαιτεί ανθρώπους με δυνατότητα διαλόγου, σύνθεσης και με διάθεση ώστε να αναδειχτούν δυνάμεις και άνθρωποι που θα μπορούν να φέρουν θετική έκβαση στο εγχείρημα. Η δυναμική αυτής της επιτυχίας έχει πολλαπλά οφέλη.


Μαζί με την κοινωνία μαζί με τους πολίτες και την νέα γενιά, θέλουμε να ανοίξουμε για τον τόπο μας έναν καινούργιο δρόμο, να αγωνιστούμε μαζί τους και όχι " εξ ονόματός τους", κόντρα σε σχεδιασμούς απαξίωσης, θεσμικής υποβάθμισης και εξυπηρετήσεις συμφερόντων. Εμείς θα λειτουργήσουμε συνεχώς ως αξιόπιστος εγγυητής της αλήθειας ,της τιμιότητας , της ανιδιοτελούς προσφοράς των κοινωνικών αντιδράσεων και αγώνων.


Η δημοτική μας κίνηση θα σταθεί μακριά από σενάρια συναλλαγών μέσω παροχής παροχής ανταλλαγμάτων ,καρεκλών "οφιτσίων", σε οποιαδήποτε φάση της επόμενης αυτοδιοικητικής πορείας, μακριά από παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις και συστήματα εξουσίας κάθε είδους, μακριά από ιδιοτελείς πρακτικές που μετέρχονται άλλοι. Η δημοτική μας κίνηση είναι ναι αυτόνομη, ενωτική, δημοκρατική και συνεχώς, εξελισσόμενη συλλογικότητα, ανοιχτή σε όλους τους πολίτες που συμφωνούν με τις βασικές αρχές μας, ανεξάρτητα από τις κομματικές προτιμήσεις, χωρίς αποκλεισμούς, με καλή διάθεση, έμπνευση και δημιουργικό πνεύμα. Μπορεί και θέλει να εκφράσει ανθρώπους των αγώνων και της κοινωνικής προσφοράς, μπορεί και θέλει να συσπειρώσει και να συνεργάζεται με όλους αυτούς που αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν ανιδιοτελώς να συμβάλουν ενεργά στο ξεβάλτωμα του, αξιοποιώντας τις επιστημονικές κοινωνικές , επαγγελματικές και πολιτισμικές δυνατότητες τους. Ακριβώς αυτό το χαρακτηριστικό αποτελεί θετικό πρόσημο και την κινητήρια δύναμη της.


Για μας η ρήση του Αριστοτέλη "κάθε πολίτης ως ζώο πολιτικό, οδεύει στην ολοκλήρωση του μόνο στο βαθμό που ασκείται στις λειτουργίες της πόλης", είναι οδηγός και μας καθοδηγεί συνολικά.
Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση μας να κάνουμε τα οράματα μας πράξη.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ.
Το χρωστάμε στους Νέους μας, στα παιδιά μας."


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα