Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Οι αγρότες της Χαλκιδικής στην εσπερίδα για την ελιά

Κατάμεστη ήταν αίθουσα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής από αγρότες που προσήλθαν για να παρακολουθήσουν το απόγευμα της Παρασκευής την εσπερίδα με θέμα την προστασία της ελιάς. 

 

Ομιλητές ήταν ο Καθηγητής Φυτοπαθολογίας στο Εργαστήριο Βακτηριολογίας του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Κρήτης, Δημήτρης Γκούμας και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Εργαστηρίου Φυτοπαθλογίας του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ, Γιώργος Καραογλανίδης. 

 

Ο κ. Γκούμας αναφέρθηκε στο βακτήριο Xylella fastidiosa, το οποίο έχει προξενήσει τεράστιες ζημιές στους ελαιώνες της Ιταλίας απειλώντας τη γεωργία και την οικονομία της γειτονικής χώρας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Όπως τόνισε ο καθηγητής,  τα ελαιόδεντρα της Ελλάδας είναι από τα λίγα στον ευρωπαϊκό νότο που δεν έχει μολυνθεί. "Πολύ πιθανόν στο άμεσο μέλλον να έχουμε κρούσματα και στη χώρα μας γι΄αυτό πρέπει να ενημερωθούμε, να ξέρουμε να αναγνωρίζουμε την ασθένεια" ανέφερε ο κ. Γκούμας.

 

Την διοργάνωση της ημερίδας ανέλαβαν το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής (Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου). 

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα