Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εγκατάσταση Μετεωρολογικού Σταθμού στο Μεταγγίτσι

Οι αγρότες στο Μεταγγίτσι εκσυγχρονίζονται και βάζουν την τεχνολογία στη ζωή τους!

Έναν σύγχρονο Μετεωρολογικό Σταθμό εγκατέστησαν οι τεχνικοί της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στο Μεταγγίτσι, ύστερα από αίτημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταγγιτσίου.

 

Οι ελαιοπαραγωγοί του Μεταγγιτσίου από φέτος βλέπουν με αισιοδοξία την καλλιεργητική περίοδο. Οι δυνατότητες που τους δίνει ο αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός που εγκαταστάθηκε στο Μεταγγίτσι είναι μεγάλες.

 

Όλοι οι παραγωγοί θα έχουν γνώση των καιρικών και εδαφικών παραμέτρων και θα μπορούν να προγραμματίσουν καλύτερα τις εργασίες τους στον αγρό αλλά και στις υπόλοιπες ασχολίες τους.  Θα γνωρίζουν πότε μπορούν να μπουν στο χωράφι και να καλλιεργήσουν χωρίς να επηρεάσουν την ποιότητα του εδάφους και τη δομή του και πότε μπορούν να ψεκάσουν.

 

Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι οι αγρότες του Μεταγγιτσίου η πρώτη τους επαφή με την τεχνολογικά υποβοηθούμενη γεωργία είναι μία απολαυστική εμπειρία και αλλάζει τις ζωές τους με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό!

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου ευχαριστεί την Αμερικανική Γεωργική Σχολή που είναι πάντα δίπλα τους πολύτιμος σύμβουλος, δάσκαλος και συνεργάτης στο έργο τους.

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα