Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Μεγάλη τουριστική επένδυση στη Σιθωνία

Το πράσινο φως πήρε μία μεγάλη επένδυση στη Σιθωνία που περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός τουριστικού χωριού με ξενοδοχείο 5 αστέρων, ειδική υποδομή spa και τουριστικές κατοικίες - βίλες, συνολικής δυναμικότητας 233 κλινών, μετά το Ν. Μαρμαρά.

 

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη, μία Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας γνωμοδότησε θετικά επί του επενδυτικού έργου που έχει τη μορφή σύνθετου τουριστικού καταλύματος και δρομολογεί η εταιρεία ΛΗΚΥΘΟΣ Α.Ε., πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος  της οποίας είναι ο  Βούλγαρος επιχειρηματίας Γκεόργκι Μπατάκωφ.

 

Αναλυτικά, το έργο αφορά τη μετατροπή υφιστάμενου ξενοδοχειακού συγκροτήματος σε σύνθετο τουριστικό κατάλυμα με ξενοδοχείo κατηγορίας δυναμικότητας 165 κλινών, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες - βίλες δυναμικότητας 68 κλινών, κέντρου αναζωογόνησης και αισθητικής (spa) δυναμικότητας 100 ατόμων καθώς και διάφορα άλλα έργα υποδομών.

 

Το τουριστικό χωριό πρόκειται να κατασκευαστεί σε έκταση 87,8 στρεμμάτων στην εκτός σχεδίου πόλεως και ορίων οικισμών, παραθαλάσσια περιοχή με θέα την παραλία στο Αζάπικο, στο δεύτερο πόδι της χερσονήσου της Χαλκιδικής σε απόσταση περίπου 124 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και 71 χλμ. από τον Πολύγυρο.

 

Εντός της έκτασης βρίσκονται οι κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές του παλιού Ξενοδοχείου Likithos, το οποίο κατασκευάστηκε το 1973 και λειτούργησε έως το 2017 ως ξενοδοχειακό συγκρότημα κατηγορίας 3 αστέρων, δυναμικότητας 76 κλινών.

 

Στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού, προβλέπεται η κατεδάφιση των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων και η κατασκευή των νέων κύριων και βοηθητικών κτιρίων. Επίσης, προβλέπεται να  εφαρμοστούν μέθοδοι εξοικονόμησης ύδατος. Θεμιτές είναι οι οποιεσδήποτε επιπρόσθετες παρεμβάσεις εξοικονόμησης ύδατος όπως, αφαλάτωση νερού και πλήρωση των δεξαμενών κολύμβησης με θαλασσινό νερό.

πηγή: economistas.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα