Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δήλωση Στ. Βαλιάνου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

"Όπως κι αν προσεγγίσει κανείς τη Συμφωνία των Πρεσπών, συναισθηματικά, πολιτικά, νομικά, είναι μια συμφωνία που πλήττει τα ελληνικά συμφέροντα. 

 

Προσφέρει στο γειτονικό κρατίδιο μεγάλα κέρδη: εθνική ταυτότητα, γλωσσολογική αναγνώριση και τα «κλειδιά» της εισόδου στους διεθνείς οργανισμούς. 

 

Στην καρδιά και στο νου κάθε Μακεδόνα, η παραχώρηση του ιστορικού και τιμητικού αυτού τίτλου εκτός των ορίων του ελληνικού έθνους, βαραίνει σαν ξεριζωμός!

 

Για την Ελλάδα συνολικά, παράγει νέα προβλήματα αντί να λύνει τα παλιά. Επιβάλει αλλοίωση της ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα. Και αφήνει απροστάτευτα απέναντι στον οικονομικό και επιχειρηματικό σφετερισμό, τις εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις που παράγουν και εμπορεύονται Μακεδονικά Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης. 

 

Πρόκειται για ένα κείμενο που άπαξ και κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή, δεσμεύει τη χώρα διεθνώς, ενώ αφήνει πολλές λεπτομέρειες κα ασάφειες σε εκκρεμότητα για σταδιακή επεξεργασία και μελλοντική οριστική εξειδίκευση.

 

Και πριν βιαστεί οποιοσδήποτε να χαρακτηρίσει συλλήβδην ακραίους όσους δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο της Κυριακής, ας σκεφτεί, ότι όσοι βρεθούν στο Σύνταγμα, εκπροσωπούν τη βούληση της μεγάλης πλειονότητας του ελληνικού λαού…"

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα