Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Νέα μονοπάτια πεζοπορίας στη Χαλκιδική

Αναπτύσσοντας ένα ανανεωμένο δίκτυο μονοπατιών, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής αποσκοπεί στην προώθηση του πεζοπορικού και περιπατητικού τουρισμού σε νέες αγορές.

 

Στο πλαίσιο ενός στρατηγικού σχεδιασμού του ΤΟΧ, σύμφωνα με τον διευθυντή, Γιώργο Μπουρτζά, ολοκληρώθηκε πριν από έναν μήνα από το Τμήμα Δασοκομίας του ΑΠΘ η μελέτη όλων περιπατητικών διαδρομών στη Χαλκιδική, με χορηγία της εταιρείας WATT+VOLT.

 

Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία κόστισε 40.000 ευρώ, αποφασίστηκε να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα η υλοποίηση των τριών πρώτων περιπατητικών διαδρομών. Στο σύνολό τους, τα μονοπάτια είναι 25, ενώ σε αυτά συμπεριλαμβάνεται ένα μονοπάτι 50 χλμ στη βάση του οποίου θα πιστοποιηθούν τα υπόλοιπα.

 

«Πριν από έναν μήνα μάς παραδόθηκε η μελέτη όλων περιπατητικών διαδρομών. Επιλέγουμε να ξεκινήσουμε με τα πρώτα τρία μονοπάτια ώστε την επομένη καλοκαιρινή περίοδο να βρίσκονται σε χρήση από τους λάτρεις της πεζοπορίας, όπως προβλέπει και η πρόσφατη ΚΥΑ, σύμφωνα με την οποία καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας τους», ανέφερε στη Greenagenda.gr ο κ. Μπουρτζάς.

 

 

Τα τρία μονοπάτια είναι τα παρακάτω:

ΠΟΡΤΟ ΚΟΥΦΟ – ΚΑΠΡΟΣ – ΠΟΡΤΟ ΚΟΥΦΟ 

ΠΟΛΥΧΡΟΝΟ - ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ - ΛΙΜΝΗ ΜΑΥΡΟΜΠΑΡΑ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

 

Διαβάστε περισσότερα στο greenagenda.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα