Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σε ύφεση η φωτιά στη Σιθωνία - Έφτασαν στην περιοχή τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης

Ολονύκτια μάχη με τη φωτιά έδωσαν στα πύρινα μέτωπα της Σιθωνίας, 300 περίπου πυροσβέστες για να καταφέρουν να δημιουργήσουν ζώνες και να περιορίσουν την εξέλιξή της. 

Όλο το βράδυ, καθώς είχαν κοπάσει και οι ισχυροί άνεμοι, εκσκαπτικά μηχανήματα και πυροσβεστικά οχήματα δούλεψαν μεθοδικά για να ελέγξουν την φωτιά. 

 

Το πρωί στις 08.00 δύο καναντέρ έφτασαν πάνω από τη Σάρτη και άρχισαν ρίψεις νερού. Λίγο αργότερα στις 08.20 έφτασαν και δύο ελικόπτερα για να συμβάλλουν και αυτά στην πλήρη κατάσβεση της φωτιάς. 

 

"Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια όλη τη νύχτα. Κινδύνεψε το κάμπινγκ στο Πλατανίτσι, αλλά ευτυχώς καταφέραμε να σταματήσουμε τη φωτιά και να μην φτάσει μέχρι τη θάλασσα. Ελπίζουμε ότι τώρα που ξεκίνησαν ρίψεις και τα εναέρια μέσα η φωτιά πολύ σύντομα θα είναι υπό έλεγχο" δήλωσε στο halkidikinews.gr o διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Δημήτρης Καρασαββίδης.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα