Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έξι εστίες πυρκαγιάς σε Σιθωνία και Κασσάνδρα από κεραυνούς

Συναγερμός σήμανε στις 2 μετά το μεσημέρι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς από τα μπουρίνια σε Κασσάνδρα και Σιθωνία ξέσπασαν πυρκαγιές σε πυκνές δασικές εκτάσεις. 

Στη χερσόνησο της Σιθωνίας προξενήθηκαν φωτιές στον Παρθενώνα, στην Ασκαμνιά και στο Τρισκά, πίσω από τον Καρβουνά, εκεί όπου ήταν και η μεγαλύτερη εστία πυρκαγιάς. 

 

Στα σημεία έσπευσαν αρχικά οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ν.Μαρμαρά και στη συνέχεια ενισχύθηκαν από δυνάμεις της Πυροσβνεστικής Υπηρεσίας Πολυγύρου. Ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο πραγματοποίησε ρίψεις νερού. 

 

"Συνολικά στη Σιθωνία επιχείρησαν 10 οχήματα με 20 άνδρες και καταφέραμε να θέσουμε τις δύο εστίες γρήγορα υπό έλεγχο. Η φωτιά στον Τρισκά έχει πλέον τεθεί και αυτή υπό πλήρη έλεγχο και οι δυνάμεις μας παραμένουν εκεί" ανέφερε στο halkidikinews.gr o Δ/κτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Δημήτρης Καρασαββίδης.

 

 

Στην Κασσάνδρα η ίδια σχεδόν εικόνα με τρεία μέτωπα φωτιάς να ξεσπούν σχεδόν την ίδια ώρα!

 

Η μία φωτιά εκδηλώθηκε στην Αγία Παρασκευή, η δεύτερη στο Παλιούρι και η τρίτη στη Ν. Σκιώνη. Από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κασσάνδρας επιχείρησαν 6 οχήματα με 12 άνδρες και στις τρεις εστίες και κατάφεραν να τις θέσουν υπό έλεγχο πριν προλάβουν να εξαπλωθούν.

 

"Είμαστε συνεχώς σε επιφυλακή και θα το κάνουμε και τις επόμενες ώρες, διότι ο καιρός είναι άστατος με εκδήλωση πολλών κεραυνών. Υπάρχει ο κίνδυνος να ξεσπάσουν και νέες εστίες τις επόμενες ώρες στα δάση της Σιθωνίας και της Κασσάνδρας" σχολίασε ο Δ/κτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Δημήτρης Καρασαββίδης.

του Γρ.Αντωνιάδη


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα