Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Χαλκιδική: Ζώνη υψηλού κινδύνου για την Κεντρική Μακεδονία

Στη Χαλκιδική αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες στρέφει την προσοχή της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς. Συζήτηση για το θέμα έγινε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στην Αττική.



«Η ζώνη υψηλού κινδύνου για την Κεντρική Μακεδονία είναι η Χαλκιδική. Εκεί έχουμε πάρα πολύ μεγάλη βλάστηση, τα πεύκα και τα υπόλοιπα δέντρα φτάνουν μέχρι την παραλία. Εκεί είναι η ζώνη υψηλού κινδύνου για την Περιφέρεια, επειδή υπάρχουν και παιδικές κατασκηνώσεις και πολύς κόσμος, καθώς είναι ένα τουριστικό θέρετρο, από τα πρώτα στην Ελλάδα» τόνισε ο περιφερειακός σύμβουλος Κιλκίς, Παύλος Θωμαΐδης, από την παράταξη της διοίκησης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι ζώνες υψηλού κινδύνου είναι καταγεγραμμένες και υπάρχουν στα σχέδια. Ωστόσο υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν επιτόπου επισκέψεις από μεικτά κλιμάκια των υπηρεσιών της Περιφέρειας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο έχουν υλοποιηθεί τα προληπτικά μέτρα που προβλέπονται από τον σχεδιασμό, είτε εκ μέρους των δήμων για την πραγματοποίηση καθαρισμών είτε από την πλευρά ιδιωτών, που υποχρεούνται να καθαρίζουν τα οικόπεδά τους.

«Αυτά πρέπει να γίνουν προληπτικά, ούτως ώστε να μην τρέχουμε εκ των υστέρων. Με αφορμή τώρα αυτή τη μεγάλη καταστροφή, αυτή την τραγωδία στην Αθήνα, που πραγματικά είναι μια μεγάλη εθνική συμφορά, χτυπά ένα καμπανάκι για να δούμε κατά πόσο έχουμε ετοιμότητα στην πράξη» πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα