Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συνέλαβαν μέλη της "μαφίας των γουναρικών" με ορμητήριο τη Χαλκιδική

Απέδωσαν καρπούς οι πολυετείς έρευνες της Ασφάλειας Καστοριάς για τις δύο εισβολές κακοποιών, τον Οκτώβριο του 2013 και τον Νοέμβριο του 2017, στην ίδια επιχείρηση στην Καστοριά. Πίσω από τις κλοπές, που είχαν λεία 674 γουναρικά αξίας 1.870.000 ευρώ, κρυβόταν μια οργανωμένη εγκληματική οργάνωση, που αποτελούνταν από εννέα αλλοδαπούς οι οποίοι μετέφεραν τα κλοπιμαία σε ένα κρησφύγετο στη Χαλκιδική.

 

Το «ξεδόντιασμα» της σπείρας, που ανήκει στη διεθνή «μαφία των γουναρικών», ξεκίνησε με τον εντοπισμό ενός 56χρονου αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου στους Ευζώνους τη στιγμή που προσπαθούσε να διαφύγει από τη χώρα.

 

Ακολούθησε επιχείρηση στην οποία, εκτός από την Ασφάλεια Καστοριάς, συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος Μεσοποταμίας και του Τμήματος Μουδανιών Χαλκιδικής, οι οποίοι εντόπισαν το ορμητήριο της σπείρας στη Χαλκιδική και, στο πλαίσιο των ερευνών, κατάσχεσαν ηλεκτρολογικό και έντυπο υλικό και διαρρηκτικά εργαλεία. 

 

Οπως αποκαλύφθηκε από την πολύμηνη έρευνα, στις δύο μεγάλες κλοπές στην ίδια επιχείρηση γουναρικών, που στεγάζεται σε ένα κτίριο κοντά στο Δισπηλιό Καστοριάς, συμμετείχαν εννέα αλλοδαποί-μέλη της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, επτά άνδρες ηλικίας 41 ως 56 ετών και δύο γυναίκες 44 και 52 χρόνων, οι οποίοι χρησιμοποίησαν εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας για να απενεργοποιήσουν τον συναγερμό και να παραβιάσουν την πόρτα του υπερσύγχρονου κτιρίου. 

 

Το πρώτο «ντου»

 

Κατά την πρώτη εισβολή τους στο νεόκτιστο -τότε- κτίριο, στις 15 Οκτωβρίου 2013, τα μέλη της οργάνωσης διέφυγαν ανενόχλητα έχοντας αρπάξει 430 γούνες σε ζακέτες και παλτό, ενώ στη δεύτερη διάρρηξη, στις 6 Νοεμβρίου 2017, είχαν κλέψει με τον ίδιο τρόπο άλλα 244 ακριβά γουναρικά. Και στις δύο περιπτώσεις, οι δράστες φόρτωσαν τα γουναρικά σε φορτηγό που είχαν νοικιάσει και εφοδιάσει με πλαστά έγγραφα, και μετέφεραν τη λεία τους στο σπίτι-κρησφύγετο σε περιοχή της Χαλκιδικής. Από εκεί φυγάδευσαν τα κλεμμένα γουναρικά σε άγνωστο προορισμό στο εξωτερικό.

 

Η έρευνα για τον εντοπισμό των γουναρικών συνεχίζεται, ενώ ο 56χρονος αλλοδαπός οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που περιλαμβάνει και τους οκτώ συνεργούς του. 

πηγή:espressonews.gr

Ολοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, πλαστογραφία και άλλα αδικήματα.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα