Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Νέα πυρκαγιά στο Άγιο Όρος από κεραυνό

Για δεύτερη μέρα επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Άγιο Όρος, καθώς μετά τη χθεσινή πυρκαγιά που κατασβέστηκε έγκαιρα, σήμερα είχαμε την εκδήλωση νέων εστιών σε δύσβατη δασική έκταση βορειοανατολικά της Μονής Χιλανδαρίου. 

 

Λόγω των μεγάλων δυσκολιών στην πρόσβαση των εστιών, έσπευσε σήμερα στην Αθωνική Πολιτεία o Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος, Μανόλης Τσολάκης.

 

Στην περιοχή έγιναν ρίψεις νερού από 2 καναντέρ, τα οποία και περιόρισαν την πυρκαγιά, ενώ συνέδραμαν 3 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τις Καρυές και την Ιερισσό, οχήματα της Μονής Χιλανδαρίου και πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής. 

 

"Δυστυχώς και αυτή η πυρκαγιά οφείλεται σε κεραυνούς. Οι εστίες ήταν σε πολύ δύσβατες περιοχές και οι δυνάμεις μας κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες και στη χθεσινή φωτιά και σήμερα για να φτάσουν στα σημεία" είπε χαρακτηριστικά στο halkdikinews.gr o κ. Τσολάκης.


Η κατάσταση με τους δασικούς δρόμους στην περιοχή και τις αντιπυρικές ζώνες είναι τραγική. Όπως έλεγαν πυροσβέστες στο halkidikinews.gr οι δρόμοι είναι ασυντήρητοι και σε κάποιες περιπτώσεις για να φτάσουν από το δρόμο στις εστίες της φωτιάς περπατούσαν 2 χιλιόμετρα!  "Μέσα σε 10.000 στρέμματα πυκνού δάσους δεν υπάρχει δρόμος να τα διασχίζει και η πρόσβαση μπορεί να γίνει μόνο περιφερειακά" λένε χαρακτηριστικά.

Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους δεν συντήρησε τους δασικούς δρόμους, προφανώς λόγω έλλειψης πόρων, με αποτέλεσμα η δουλειά της Πυροσβεστικής να είναι δυσχερής, τα οχήματα να μην μπορούν να κινηθούν και να μην υπάρχουν προσβάσεις στις εστίες της φωτιάς. 


halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα