Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Άφυτος: Φορείς και Σύλλογοι ζητούν νέο διδακτήριο για το Δημοτικό Σχολείο

Την ανέγερση νέου διδακτηρίου διεκδικούν γονείς, μαθητές και εκπρόσωποι όλων των φορέων της Αφύτου, καθώς οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου κάνουν μάθημα μέσα σε κτίριο που έχει κριθεί ακατάλληλο!

 

Προ 10ετίας εκποιήθηκε μεγάλης αξίας ακίνητη περιουσία, η οποία ανήκε στο Δημοτικό Σχολείο Αφύτου με σκοπό να αγοραστεί άλλο κατάλληλο για την ανέγερση νέου διδακτηρίου, καθώς το υπάρχον, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ.8/27-5-2008 πρακτικό της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κασσάνδρας, έχει κριθεί ανεπαρκές και ακατάλληλο, αφού είναι κτίσμα του 1950, μάλιστα οικοδομημένο πάνω στα παλιά νεκροταφεία!

 

Αγοράστηκαν δύο οικόπεδα και συντάχθηκε σχετική μελέτη. Παρόλα αυτά εδώ και μια δεκαετία περίπου το νέο διδακτήριο δεν έχει καν ξεκινήσει…

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αφύτου είναι αποφασισμένος να αντιδράσει και να μην ανεχτεί άλλο τη στασιμότητα σε ένα έργο που είναι αναγκαίο για τους μικρούς μαθητές της Αφύτου, οι οποίοι δικαιούνται καλύτερες συνθήκες. 

 

«Τα παιδιά της Αφύτου δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Δικαιούνται να στεγάζονται και αυτά σε ένα σχολείο που θα έχει κανονικό εργαστήρι Πληροφορικής και όχι κοντέινερ, αίθουσα εκδηλώσεων, γυμναστήριο, βιβλιοθήκη και κυρίως κατάλληλους χώρους υγιεινής και ένα μεγαλύτερο και ασφαλέστερο προαύλιο» λένε οι γονείς. 

 

Όπως τονίζουν οι ίδιοι, η Άφυτος δικαιούται αυτό τ ο σχολείο και για έναν ακόμα λόγο: Οι δωρητές της περιουσίας που εκποιήθηκε το παραχώρησαν γενναιόδωρα με την προϋπόθεση να κτιστεί σχολείο και έτσι τα παιδιά να έχουν καλύτερη μόρφωση και ένα καλύτερο μέλλον.

 

Στη συνέλευση που συγκάλεσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων παραβρέθηκαν  ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, ο εφημέριος του χωριού, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φίλων Λαογραφίας και Παράδοσης Αφύτου, του Συλλόγου Επαγγελματιών, του Αθλητικού Συλλόγου «Τορωναίος», του Συλλόγου Γυναικών «η Αφυταία», του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Αφύτου.

 

Όλοι οι φορείς και οι σύλλογοι δήλωσαν αλληλέγγυοι στο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους μέχρι να αποκτήσει η Άφυτος το σχολείο που της αξίζει και δικαιούται. 

halkidikinews.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα