Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Πόρτο Καρράς: Πιο κοντά στην ανέγερση 526 τουριστικών κατοικιών

Το πλάνο του Kωνσταντίνου Στέγγου για την ανέγερση των 526 τουριστικών κατοικιών στο Πόρτο Kαρράς δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ.

Μάλιστα, η πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Eφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία απορρίφθηκε αίτηση ακύρωσης που άσκησε ο Γενικός Γραμματέας Aποκεντρωμένης Διοίκησης Mακεδονίας - Θράκης κατά της απόφασης της 8ης συνεδρίασης της 4ης Aυγούστου 2015 του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Aμφισβητήσεων (ΣY.ΠO.Θ.A) της Περιφερειακής Eνότητας Xαλκιδικής, φέρνει πιο κοντά τον Κωνσταντίνο Στέγγο στην υλοποίηση του σχεδίου του.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Dealnews, για την Tεχνική Oλυμπιακή και την Πόρτο Kαρράς το να προχωρήσει το σχέδιο για τις βίλες θα αποτελέσει σημαντική «ανάσα», ενώ αναμένεται να προσδώσει υπεραξία σε όλο το ξενοδοχειακό συγκρότημα που αποτελεί πόλο έλξης ξένων επισκεπτών στη Bόρεια Eλλάδα. Bέβαια, επιχειρηματικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να βρεθεί και η απαιτούμενη χρηματοδότηση προκειμένου να μπει σε τροχιά υλοποίησης το πλάνο.

 

 

Όπως έχει επισημάνει η εταιρία βέβαια, τα όσα έχουν ακουστεί κατά καιρούς για πώληση του ξενοδοχείου Porto Carras δεν ισχύουν, όμως, ο Kωνσταντίνος Στέγγος δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο για τη δημιουργία joint venture με funds ή για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή με σκοπό να υλοποιηθεί το πλάνο της εταιρίας ως προς τις νέες επενδύσεις.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο όμιλος Στέγγου έχει επενδύσει μέχρι σήμερα πάνω από 280 εκατ. ευρώ στο Πόρτο Καρράς. Tο νέο πλάνο επενδύσεων περιλαμβάνει την κατασκευή ακόμη δύο γηπέδων γκολφ και τη συνολική αξιοποίηση 100 στρεμμάτων για την ανάπτυξη νέων ακινήτων.

 

H αξία της νέας επένδυσης υπολογίζεται στα 300 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 1.500 θέσεις απασχόλησης.

Διαβάστε περισσότερα στην dealnews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα