Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σεισμική δόνηση 4,6 R ταρακούνησε Σιθωνία και Κασσάνδρα

-03.30-  Σεισμική δόνηση έντασης 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03.20 τα ξημερώματα αναστατώνοντας τους κατοίκους της Σιθωνίας, καθώς το επίκεντρο εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή νότια του Τορωναίου. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και εντοπίζεται στον Τορωναίο Κόλπο, (48 χλμ. νότια του Πολυγύρου και 95 χλμ. ΝΑ της Θεσσαλονίκης).

Οι κάτοικοι του Ν. Μαρμαρά και των περιοχών της Σιθωνίας και της Κασσάνδρας πετάχτηκαν απ΄τα κρεβάτια τους λόγω της μεγάλης έντασης του σεισμού, του οποίου προηγήθηκε και βουητό. 

Ο σεισμός σύμφωνα με τους αναγνώστες του halkidikinews.gr έγινε αισθητός ιδιαίτερα στη Σιθωνία και στη Κασσάνδρα, αλλά και στην Ιερισσό, στον Πολύγυρο ακόμα και στη Θεσσαλονίκη!

 

- 04:00 - Στο μεταξύ, καταγράφηκαν τουλάχιστον 4 μετασεισμικές δονήσεις στον Τορωναίο Κόλπο, εκ των οποίων η μεγαλύτερη ήταν 3,0 R στις 03:49 στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Παλιουρίου.

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα