Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Βελτίωση των αγροτικών δρόμων σε τρεις Δήμους της Χαλκιδικής από την Περιφέρεια

Μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις στη βελτίωση των αγροτικών δρόμων υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του ΕΣΠΑ. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπέγραψε την ένταξη 28 έργων αγροτικής οδοποιίας σε 19 Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, εκ των οποίων οι 3 είναι στη Χαλκιδική. 

 

Αναλυτικά:

  • Δήμος Αριστοτέλη: Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας περιοχής Προφήτη Ηλία Δ.Κ. Ιερισσού Δήμου Αριστοτέλη – 295.000 ευρώ.

  • Δήμος Νέας Προποντίδας: Οδοποιία αγροτικής οδού από Τ.Κ. Διονυσίου έως Τ.Κ. Πορταριάς – 303.720 ευρώ.

  • Δήμος Πολυγύρου: Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού Δουμπιά- Καλαμωτό – 935.000 ευρώ.


Το πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας προβλέπει σημαντικές παρεμβάσεις και κυρίως ασφαλτοστρώσεις σε αγροτικούς δρόμους, οι οποίοι χρησιμοποιούνται από τον αγροτικό πληθυσμό της Κεντρικής Μακεδονίας καθημερινά.

«Στόχος μας είναι η βελτίωση του αγροτικού οδικού δικτύου για την εξυπηρέτηση των αγροτών και των κατοίκων αγροτικών περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας. Η βελτίωση της πρόσβασης των παραγωγών στην γεωργική γη, στις καλλιέργειές τους, αλλά και στις κτηνοτροφικές μονάδες είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς συζητάμε για υποδομές που στηρίζουν τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα και συνδέονται με την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό και την προσαρμογή της γεωργίας και της δασοκομίας στα σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα. Γι’ αυτό άλλωστε και τα κονδύλια που διαθέτουμε για την αγροτική οδοποιία ανέρχονται σε 12,6 εκ. ευρώ. Θεωρούμε πως με την ολοκλήρωση των έργων, οι συνθήκες καθημερινότητας στις αγροτικές περιοχές όλης της Κεντρικής Μακεδονίας θα βελτιωθούν σημαντικά. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πάλεψε επί μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι διαδικασίες και να ενταχθούν τα 28 έργα στο ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με τους Δήμους θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις το συντομότερο, ενισχύοντας έτσι την αγροτική οικονομία και τους κατοίκους της υπαίθρου», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα