Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Διακρίθηκε η ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου -VIDEO/ΦΩΤΟ-

Η ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου “EarthToMars Airlines” διαγωνίσθηκε στον Τελικό του  Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού, με θέμα «Εποικισμός του Άρη», αφού προκρίθηκε στον Περιφερειακό της Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Την ομάδα αποτελούσαν: Αποστόλου Παναγιώτης, Γκιλής Τρύφωνας, Πανιώρα Μαρίλια, Σαράφης Γιώργος, Τζάγιας Γιώργος με προπονήτρια την εκπαιδευτικό Πληροφορικής Καραπυλάφη Στέλλα.

 

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον Οργανισμό WRO Hellas, με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE, τελούσε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου και πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου, στην Αθήνα, την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018.

 

Στο αρχικό στάδιο των τριών κατηγοριών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου συμμετείχαν 850 σχολεία και 3000 μαθητές.

 

Η ομάδα “EarthToMars Airlines” -με πενιχρά υλικοτεχνικά μέσα και πεπαλαιωμένο εξοπλισμό- χρησιμοποιώντας όμως το ταλέντο, τη φαντασία και τις επιστημονικές δεξιότητες σχεδίασε και δημιούργησε μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή - μοντέλο που επιτρέπει την αυτόματη προσγείωση και απογείωση αεροπλάνου στο πλανήτη «Άρη».

 

Ένα εξαιρετικό project, τόσο στη σύλληψη, όσο και στην εφαρμογή- σύμφωνα με τα σχόλια των κριτών- που έδωσε στην ομάδα μια θέση στην 1η δωδεκάδα των Δημόσιων Σχολείων της χώρας.

 

Την προσπάθεια της ομάδας στήριξαν με τη θετική ενέργεια τους οι γονείς των μελών- μαθητών, η εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου οι φίλοι του, ενώ σημαντική, για τη συμμετοχή της στον Τελικό, ήταν η οικονομική στήριξη των: Αστέριου Ζωγράφου, Δήμαρχου Πολυγύρου, Γρηγορίου Τάσιου, Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Αλέξανδρου Βασιλικού, Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής & Αργοσαρωνικού και Τσαλίδη Φίλιππου,Διευθύνοντα Συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ που ανέλαβαν την μετάβαση και διαμονή στην Αθήνα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα