Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Μανώλης Καρράς απαντά στον Μανώλη Μπέη και τo facebook παίρνει φωτιά!

Απάντηση στο κείμενο ανεξαρτητοποίησης του Μανώλη Μπέη ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στo facebook o δήμαρχος Ν.Προποντίδας, Μανώλης Καρράς. 

" Η περιαυτολογία, ο φανφαρονισμός, η έπαρση, η κομπορρημοσύνη και η υπεροψία έναντι άλλων συναδέλφων σας, είναι αυτό που χαρακτηρίζει εσάς και τις συμπεριφορές σας" γράφει χαρακτηριστικά προς τον κ. Μπέη ο δήμαρχος και οι δημόσιες τοποθετήσεις των δύο ανδρών και η κόντρα τους στα κοινωνικά δίκτυα έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια και έχει γίνει viral στη Χαλκιδική...

 

Ο κ. Καρράς στην ανάρτησή του αναφέρει:

 

"Κύριε Μπέη.

Από την πρώτη μέρα της εκλογής μας ως νέα διοίκηση του Δήμου Νέας Προποντίδας και σεβόμενος απόλυτα την εκλογιμότητα σας (που σας έδωσε την πρώτη θέση μεταξύ των εκλεγμένων Συμβούλων του συνδυασμού μας), χωρίς να έχω δεσμευθεί με κανένα και για τίποτα , κάλεσα πρώτον εσάς να αποφασίσετε για την οποιαδήποτε αρμοδιότητα θα επιθυμούσατε (ενδεχομένως να είσαστε και αναπληρωτής μου).

Η απόφαση να ασχοληθείτε τελικά με τον ΟΠΑ ήταν αποκλειστικά δική σας. Γιατί απ’ ότι κατάλαβα εκ’ των υστέρων, αφενός θεωρήσατε ότι ως πρόεδρος του Οργανισμού θα περνούσατε ευχάριστα το χρόνο σας ασχολούμενος μια με δύο ώρες την ημέρα και αφετέρου θα λαμβάνατε και το μισθό του προέδρου, χωρίς να έχετε πρόβλημα με το μισθό του γιατρού. Αν λοιπόν εργαστήκατε σκληρά, αφήστε να το κρίνουν, άλλοι, και κυρίως όπως και εσείς αναφέρετε οι Δημότες μας, οι οποίοι αποτελούν τον πιο αδέκαστο και αυστηρό κριτή όλων μας.

Μην κραυγάζετε λοιπόν, με γενικόλογες αόριστες και βερμπαλιστικές καταγγελίες χωρίς ουδεμία προσκόμιση στοιχείων ή έστω και ενός παραδείγματος.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι σχεδόν καθημερινά συνεργάζομαι, συνομιλώ και συνθέτω διαφορετικές απόψεις, γνώμες, τάσεις με όλους τους συνεργάτες μου, με τους οποίους υπάρχει αμέριστη ειλικρίνεια και αλληλοσεβασμός προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την σκληρή καθημερινότητα και ταυτόχρονα να υλοποιήσουμε όσα έχουμε υποσχεθεί στις προγραμματικές μας δηλώσεις, ώστε να είμαστε συνεπείς απέναντι στους πολίτες οι οποίοι ήδη βλέπουν να εκτελούνται μία σειρά από έργα.

Η πόρτα μου ήταν και θα είναι πάντα ανοιχτή σε όλους όπως ήταν και για εσάς άλλωστε, καθώς σας αφιέρωσα απεριόριστο χρόνο και σας εμψύχωνα ταυτόχρονα για τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζατε κατά την άσκηση των καθηκόντων σας, δεδομένου ότι δεν είχατε την παραμικρή εμπειρία από την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αν αυτό εσείς το ονομάζεται φατριασμό προφανώς και σας το επιστρέφω, γιατί μάλλον εσείς δρούσατε σύμφωνα με τα λεγόμενα σας και περιμένατε την κατάλληλη στιγμή ώστε να εκμεταλλευτείτε πολιτικά την κατάσταση. Μήπως η υπονόμευση στην οποία κάνετε αναφορά, αφορά εσάς;

Ο κόσμος καταλαβαίνει κ. Μπέη. Όσον αφορά δε τους χαρακτηρισμούς για «αχαριστία, αγνωμοσύνη, περιθωριοποίηση, φίμωση κτλ», είναι άστοχες, σκόρπιες λέξεις που χωρίς στοιχεία έχουν χαρακτηριστικά που δεν προάγουν την ειλικρίνεια και τον αλληλοσεβασμό που επικαλείστε, αλλά δείχνουν στάση άκρως αμυντική που «εξορκίζεις» έναν ανύπαρκτο ή τουλάχιστον μη προσδιοριζόμενο κίνδυνο.

Ανατρέχω στη μνήμη μου κ. Μπέη και προσπαθώ να θυμηθώ ποια ήταν η προσφορά σας στην τοπική κοινωνία, ποια ήταν η δράση σας, τι έχετε εν πάση περιπτώσει να καταδείξετε, ως πρόσωπο μέσα από φορείς, συλλόγους, οργανώσεις για το κοινό συμφέρον. Μάλλον τίποτα.

Σε αντιδιαστολή για όλ’ αυτά, σας έδωσα τη δυνατότητα μέσω των αναρίθμητων πολιτιστικών εκδηλώσεων που οργάνωσαν άριστα υπάλληλοι του Δήμου και του ΟΠΑ και με την αμέριστη υποστήριξη των συνεργατών μου να γίνετε γνωστός στους δημότες του Δήμου Νέας Προποντίδας, παίρνοντας το μικρόφωνο και προσφωνώντας από την εξέδρα την κάθε εκδήλωση για την οποία ελάχιστα είχατε εργαστεί. Επομένως μοναδική σας ενασχόληση με τους πολίτες ήταν τελικά ότι έχει να κάνει με την επαγγελματική σας και μόνο ιδιότητα ως γιατρού.

Άλλωστε αυτό είναι πασίδηλο και πασιφανές κι από την εκλογιμότητα σας κ. Μπέη. Δεν σας ήξερε κανείς παρά μόνο αυτοί στους οποίους παρείχατε τις «υπηρεσίες» σας.

Όσον αφορά το Δημαρχοκεντρικό σύστημα, σας απαντώ ότι για να γίνω Δήμαρχος έχω διαδρομή είκοσι χρόνων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έλιωσα πολλά ζευγάρια παπούτσια μέχρι να φτάσω εδώ και τίποτα δεν μου χαρίστηκε. Πάλεψα, δούλεψα, εργάστηκα ατέλειωτες ώρες και μέρες για να έχω την αποδοχή από μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας. 

Είσαστε ένα τέλειο παράδειγμα αποδείξεως ότι τα πτυχία και η κοινωνική θέση δεν συνάδουν πάντοτε με την ανάμειξη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ένας βιοπαλαιστής, ένας απλός εργάτης, ένας καθημερινός άνθρωπός που γνωρίζει από προβλήματα, μπορεί ίσως να ανταποκριθεί καλύτερα στο δύσκολο έργο της διοίκησης του Δήμου. 

Ολ’ αυτά τα τρία χρόνια είσαστε σχεδόν άφαντος. Αυτό το καταμαρτυρούν και οι παρουσίες σας στα δημοτικά συμβούλια. Μάλλον, απαξίωση παρά εργατικότητα και μεθοδικότητα είναι τα χαρακτηριστικά σας.

Η τριετής παραμονή σας στο ρόλο που κληθήκατε να υπηρετήσετε, παρά τις προβαλλόμενες αντιρρήσεις σας για τη λειτουργία του Δήμου σάς καθιστά ακατάλληλο για τέτοια αξιώματα διότι αργήσατε πολύ να κηρύξετε την κατά την άποψη σας εξυγίανση. 

Η περιαυτολογία, ο φανφαρονισμός, η έπαρση, η κομπορρημοσύνη και η υπεροψία έναντι άλλων συναδέλφων σας, είναι αυτό που χαρακτηρίζει εσάς και τις συμπεριφορές σας. Ουδεμία έλλειψη προκαλεί η ανεξαρτητοποίηση σας καθώς πλαισιώνομαι από πολλούς και άξιους συνεργάτες πρόθυμους να υλοποιήσουν το όραμα του Συνδυασμού μας.

Είμαι ιδιαίτερα ανακουφισμένος που πήρατε τελικά, έστω και αργά αυτή την απόφαση. Τέτοιους συνεργάτες δεν τους χρειάζομαι ούτε και τους επιθυμώ.

Καλή τύχη κύριε Μπέη."


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα