Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δεκάδες προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους στη Χαλκιδική -ΦΩΤΟ-

Προβλήματα προξένησαν σε πολλές περιοχές της Χαλκιδικής οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πλήττουν το νομό από το πρωί.


Στο μεταξύ, δεν πραγματοποιήθηκαν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς το Άγιο Όρος, καθώς ισχύει απαγορευτικό απόπλου.


Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην χερσόνησο της Κασσάνδρας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται επί ποδός.


«Στα χωριά της Κασσάνδρας πνέουν άνεμοι από 8 μποφόρ μέχρι και 10 κατά περιόδους, με αποτέλεσμα να έχουμε συνεχώς περιστατικά σε εξέλιξη, κυρίως από πεσμένα δέντρα. Μέχρι το μεσημέρι έχουμε επέμβει σε πάνω από 30 περιστατικά απομάκρυνσης πεσμένων δέντρων» ανέφερε στο halkidikinews.gr ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Εμμανουήλ Τσολάκης.

 

Τα σοβαρότερα περιστατικά σημειώθηκαν στον επαρχιακό δρόμο Πευκοχωρίου - Παλιουρίου με ξεριζωμένα και σπασμένα δέντρα που εμπόδιζαν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Στην Κρυοπηγή και στο Πολύχρονο έπεσαν 4 κολόνες της ΔΕΗ, όπως και στην Καλάνδρα και στον κόμβο των Ν.Μουδανιών, ενώ έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από καλώδια που έχουν κοπεί. 

Επίσης δέντρα έπεσαν στην έκταση του Σάνη, στη Σίβηρη, στη Χανιώτη και δύο δέντρα στον αύλειο χώρου του Δημοτικού Σχολείου της Ολύνθου. Επίσης πτώσεις δέντρων είχαμε στο Ν. Μαρμαρά, στην Ολυμπιάδα και σε άλλες περιοχές του νομού, όπου επενέβησαν οι κατά τόπους υπηρεσίες της Πυροσβεστικής.

Σε επιφυλακή βρίσκονται και τα μέλη της Βάσης Ετοιμότητας Κασσάνδρας ΟΦΚΑΘ, που βοηθούν στην ομαλοποίηση της κατάστασης.

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα