Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δράσεις της ΕΟΔ Χαλκιδικής με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού -ΦΩΤΟ

Στο πλαίσιο του σημερινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού η ΕΟΔ Χαλκιδικής, Βάση ετοιμότητας Κασσάνδρας, πραγματοποίησε το πρωί ενημερωτικές συναντήσεις σε  σχολεία της περιοχής, για την σημασία του εθελοντισμού. 

Τα μέλη της ΕΟΔ  αναφέρθηκαν στις δράσεις της Ομάδας και στον εξοπλισμό που διαθέτουν, ενώ συζήτησαν με τους μαθητές επιμέρους θέματα. Όπως τόνισαν, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, όπως και οι περισσότερες εθελοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα, στηρίζεται κυρίως στην ευαισθητοποίηση των ιδιωτών.

Εξάλλου, τα μέλη της ΕΟΔ, εδώ και χρόνια, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όσους κινδυνεύουν, χωρίς όμως ποτέ να ζητήσουν οικονομικό όφελος ως αντάλλαγμα. Η επιτυχία κάθε επιχείρησης διάσωσης είναι για αυτούς η ανταμοιβή.

Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους.

 

Ο εθελοντισμός είναι ένας εναλλακτικός τρόπος συμμετοχής του πολίτη στα κοινά αλλά και ένα αντίδοτο στην εσωστρέφεια, στην αποξένωση και στον ατομισμό. Στη Χαλκιδική ο εθελοντισμός είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένος, καθώς δραστηριοποιούνται πολλές εθελοντικές ομάδες ανά περιοχή, είτε στην πυροπροστασία, είτε στην  διάσωση, είτε στην προσφορά μέσα στην τοπική κοινότητα. 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα