Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Δήμος Κασσάνδρας αντιμέτωπος με τα προβλήματα της κακοκαιρίας -ΦΩΤΟ-

Αντιμέτωπες με τις συνέπειες της νεροποντής το βράδυ της Παρασκευής βρέθηκαν αρκετές περιοχές του Δήμου Κασσάνδρας, με πρώτη τη Χανιώτη,  ενώ δεν έλειψαν ζημιές και στο Πευκοχώρι αλλά και στην Αγία Παρασκευή και στον οικισμό Λουτρών.

Από αργά το βράδυ της Παρασκευής καθώς και ολόκληρο το Σάββατο, συνεργεία του Δήμου εργάζονταν πυρετωδώς για την επίλυση των εκτεταμένων προβλημάτων. 

Η ραγδαία βροχόπτωση, οδήγησε μεγάλες ποσότητες νερού στο να κατευθυνθούν από την κορυφογραμμή της Κασσάνδρας προς τη Χανιώτη και το Πευκοχώρι αλλά και δυτικά, προς την Αγία Παρασκευή και τον οικισμό των Λουτρών και να «σαρώσουν» στο πέρασμά τους αγροτικούς δρόμους αλλά και την εσωτερική οδοποιία στα βόρεια τμήματα των συγκεκριμένων περιοχών. 

Την ίδια στιγμή, οι χείμαρροι που σχηματίστηκαν, μετέφεραν στο ύψος του Επαρχιακού Οδικού άξονα μεγάλες ποσότητες φερτής ύλης από το βουνό με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων για ένα σύντομο χρονικό διάστημα να διακοπεί.

Η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής Κασσάνδρας ήταν άμεση. Από τις βραδινές ώρες εργάζονταν στην ευρύτερη πληγείσα περιοχή δύο συνεργεία και ταυτόχρονα επιχειρούσε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς αρκετά υπόγεια πλημμύρησαν. Το πρωί, στο δυναμικό των Δημοτικών συνεργείων αποκατάστασης βλαβών προστέθηκε ακόμη ένα και ως αργά το απόγευμα του Σαββάτου, υπολογίζεται από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Θωμά Κοντό ότι τα προβλήματα θα έχουν αντιμετωπισθεί και η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί πλήρως.

Η βροχόπτωση προκάλεσε επίσης σοβαρά προβλήματα στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης της Χανιώτης καθώς πολλοί αγωγοί δεν άντεξαν την πίεση του νερού και έσπασαν με αποτέλεσμα μεγάλο τμήμα της Χανιώτης να μη μπορεί από το βράδυ της Παρασκευής να υδροδοτηθεί. 

Την ίδια στιγμή οι φερτές ύλες που μετέφερε το νερό συσσωρεύτηκαν στα φρεάτια επιτείνοντας τα προβλήματα στον οικισμό. Με πέντε συνεργεία αποκατάστασης βλαβών, η Δημοτική Αρχή Κασσάνδρας ήταν από την πρώτη στιγμή παρούσα στην περιοχή και σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Ύδρευσης – Αποχέτευσης, Σπύρο Πούλιο τα προβλήματα υπολογίζεται να αποκατασταθούν ως το βράδυ του Σαββάτου.

Η Δημοτική Αρχή Κασσάνδρας, επιθυμώντας την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλαιπώρησαν την περιοχή και αποδεικνύοντας τη μέριμνα και τη φροντίδα της για τις περιουσίες των δημοτών αλλά και για τις δημοτικές υποδομές, στοχεύει στο να εντάξει άμεσα την πληγείσα περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα