Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Δήμος Σιθωνίας σε ετοιμότητα για το χειμώνα

Η αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων συζητήθηκε σήμερα στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιθωνίας υπό την προεδρία του Δημάρχου, Ιωάννη Τζίτζιου και τη συμμετοχή όλων των εκπροσώπων των εμπλεκομένων φορέων.

 

Όπως τόνισε ο κ. Τζίτζιος, ο Δήμος Σιθωνίας που επλήγη τον περασμένο Ιούλιο από τις θεομηνίες, έχει προχωρήσει στον καθαρισμό των ρεμάτων, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις διαφόρων αντιπλημμυρικών έργων. Ο κ. Τζίτζιος υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα, σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων το αντιμετωπίζει η Δημοτική Ενότητα Τορώνης.

 

"Ας είμαστε ρεαλιστές. Τα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή είναι τόσο μεγάλα σε έκταση που απαιτείται πολύς χρόνος και χρήμα, το οποίο δε διαθέτει ούτε ο Δήμος, ούτε η Περιφέρεια. Από το νέο ΕΣΠΑ θα διατεθούν στη χώρα 50 εκατομμύρια για αντιπλημμυρικά έργα. Μόνο για τη Σιθωνία, αυτά τα χρήματα δεν επαρκούν" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζίτζιος.   

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας ζήτησε τη συνεργασία και το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών με επικεφαλής τον Δήμο και την Περιφέρεια. Στο μεταξύ, ο Δήμος Σιθωνίας και η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής συνεργάζονται στενά για μια μεγάλη παρέμβαση στο κεντρικό ρέμα της Συκιάς. Για την οριοθέτηση του ρέματος Συκιάς έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και το έργο βρίσκεται σε φάση αδειοδοτήσεων, ενώ η κατασκευή του θα κοστίσει 20 εκατομμύρια ευρώ. 

 

Την ίδια ώρα ο Δήμος ολοκλήρωσε αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στο Καλαμίτσι, στην Τορώνη, στη Σάρτη, στο Ν. Μαρμαρά και στον Άγιο Νικόλαο. Η  Περιφέρεια έχει ζητήσει για την αποκατάσταση των ζημιών του Ιουλίου στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Τορώνης, χρηματοδότηση από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. 

 

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Σιθωνίας, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων, ο Δ/κτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Μαρμαρά, η Δ/τρια του Νοσοκομείου Χαλκιδικής,  οι προϊστάμενοι του Τμήματος Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΧ, των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε.Χ και του Δήμου και εκπρόσωποι του Δασαρχείου, της Αστυνομίας και του Λιμενικού. Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Σιθωνίας, "Δραγουντέλι", ὉΠΕΑΝ" και ὉΦΚΑΘ".  


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα