Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ερωτήσεις Γ. Βαγιωνά για ΕΚΑΒ και Ειδικό Σχολείο Ν. Προποντίδας

Δυο ερωτήσεις κατέθεσε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, Βουλευτής Χαλκιδικής, Γεώργιος Βαγιωνάς,.

Η πρώτη ερώτηση, προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, αφορά τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής. Μετά τον προ ημερών θάνατο συμπολίτη μας, ο οποίος εξέπνευσε περιμένοντας το ασθενοφόρο, ο βουλευτής ζητά ενημέρωση για τους διασώστες που υπηρετούν στη Χαλκιδική, τον αριθμό τους και το πως θα αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις που υπάρχουν.

Η δεύτερη ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, αφορά την ανέγερση νέου κτιρίου για τη στέγαση του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού Σχολείου του Δ. Νέας Προποντίδας. 

Αφού ο βουλευτής εξηγεί την αναγκαιότητα του έργου αυτού και εξαίρει το στάδιο της ωριμότητας της πρότασης, από πλευράς Δήμου, αναφέρεται στους λόγους της αρνητικής γνωμοδότησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α’βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Κατόπιν τούτων, ζητά να μάθει πως προτίθεται να ενεργήσει ο υπουργός για την επίλυση του ζητήματος και γιατί δίνεται προτεραιότητα από την Διεύθυνση στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, την ώρα που εκεί δεν υπάρχει σχέδιο ώριμο για σχολική μονάδα, όπως υπάρχει στον Δήμο Προποντίδας.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα