Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έκλεβαν ελιές από χωράφια στη Νικήτη - Δύο τόνους κλεμμένες ελιές παρέδωσαν σε ελαιοτριβείο

Αν και στην περιοχή της Σιθωνίας δεν έχει ξεκινήσει εντατικά η συγκομιδή της ελιάς, καθώς οι περισσότεροι παραγωγοί περιμένουν στα μέσα Νοεμβρίου να "λαδώσει", οι επιτήδιοι έπιασαν δουλειά από νωρίς, κλέβοντας τον κόπο των άλλων.

 

Σύμφωνα λοιπόν με την αστυνομία συνελήφθησαν 6 άτομα για κλοπή ελαιοκάρπου από αγροτεμάχιο στην ευρύτερη περιοχή της Νικήτης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιθωνίας και του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Χαλκιδικής, 

 

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 45 και 21 ετών, τρεις υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 56, 53 και 50 ετών, καθώς και έναν 38χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι, μέρα μεσημέρι, μπήκαν παράνομα σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας 26χρονου κατοίκου της Νικήτης και μάζευαν σα κύριοι τις ελιές από 6 δέντρα, με τη χρήση γεωργικού μηχανήματος, το οποίο κατασχέθηκε. 

Επιπλέον, την προηγούμενη ημέρα ενεργώντας από κοινού μάζεψαν από διπλανό αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του 26χρονου, ελιές από 47 ελαιόδεντρα, τα οποία στη συνέχεια παρέδωσαν σε ελαιοτριβείο της περιοχής, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος.

 

Από την περαιτέρω έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι δύο ημεδαποί το τελευταίο διάστημα, διέπραξαν ακόμη δύο κλοπές καρπών ελιάς και ξυλείας, από αγροτεμάχια σε περιοχή της Σιθωνίας.

 

Από την προανάκριση των αστυνομικών εξακριβώθηκε ο 45χρονος με τον 21χρονο, την τελευταία εβδομάδα παρέδωσαν σε ελαιοτριβείο συνολικά 2 τόνους και 39 κιλά καρπών ελιάς, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

 

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα