Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Νέα έργα στο Δήμο Κασσάνδρας για την αναβάθμιση της σχολικής στέγης

Την αναβάθμιση της σχολικής στέγης προγραμματίζει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Κασσάνδρας με σημαντικά έργα που αφορούν στην προσθήκη κατά επέκταση αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Καλάνδρας και στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας και επίσης στην κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού και Νηπιαγωγείου στην Κασσανδρείας.

Στο μεταξύ, έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 786.987,11 ολοήμερο Νηπιαγωγείο στη Νέα Φώκαια 397 τ.μ, με δυναμικότητα 50 νηπίων.

 

Επεκτάσεις στα Δημοτικά Καλάνδρας και Καλλιθέας

 

Όπως ανέφερε στο halkidikinews.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Κασσάνδρας, Θωμάς Κοντός, τα έργα στο Δημοτικό Σχολείο Καλάνδρας και στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας θα δημοπρατηθούν μέχρι τέλος του χρόνου. 

 

Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο της Καλάνδρας, στεγάζονται σε ένα κοινό οικόπεδο συνολικής έκτασης 8.758,68 τ.μ. στην βόρεια είσοδο του οικισμού, σε ανεξάρτητα κτίσματα, δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε επαφή. 

 

«Επειδή το Δημοτικό Σχολείο λειτουργεί ως 6θέσιο σχολείο και το παλιό κτίριο δεν επαρκούσε για τις ανάγκες της λειτουργίας του, κατασκευάστηκαν επιπλέον κτίρια. Ωστόσο οι ανάγκες είναι αυξημένες και ο Δήμος θα προβεί στην επέκταση του σχολείου, ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να μην ανατιμετωπίζοπυν προβλήματα» εξηγεί ο κ. Κοντός. 

 

Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος θα γίνει η απαραίτητη επέκταση και στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, που βρίσκεται σε ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης 3.175,60 τ.μ.

 

Νέο Νηπιαγωγείο και νεός Βραφονηπιακός Σταθμός στην Κασσαδρεία


Την ίδια ώρα ο Δήμος Κασσάνδρας έχει έτοιμη τη μελέτη για νέο Νηπιαγωγείο και νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό στην Κασσανδρεία. 

 

Όπως ανέφερε στο halkidikinews.gr ο κ. Κοντός στην εγκεκριμένη μελέτη προτείνεται η τοποθέτηση δύο κτιρίων στο οικόπεδο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κασσανδρείας.  Στο εν λόγω οικόπεδο θα ανοικοδομηθεί ένα νέο κτίριο, που θα στεγάσει το 2ο Νηπιαγωγείο Κασσανδρείας και ένα ακόμη κτίριο που θα στεγάσει τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Κασσανδρείας, που επίσης στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο, το οποίο δεν πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές. 

 

«Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κασσανδρείας βρίσκεται σε οικόπεδο εντός οικισμού, δίπλα στο Γήπεδο και έχει εμβαδόν 4609,79τ.μ. Το σχήμα του οικοπέδου είναι μακρόστενο, ωστόσο υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος και πολλά επιπλέον διαθέσιμα δομήσιμα μέτρα, ώστε να επιτευχθεί η ορθή χωροθέτηση νέων κτιρίων αφήνοντας απόσταση από το υφιστάμενο Δημοτικό Σχολείο» ανέφερε ο κ. Κοντός.

 

Το έργο αυτό έχει μπει ήδη στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018, οπότε και αναμένεται με τη νέα χρονιά να ξεκινήσουν οι εργασίες. 


της Ειρήνης Φιλίππου

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα