Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο για τη μεσογειακή διατροφή στη Χαλκιδική

Το «Mediterranean Diet & Health» είναι το συνέδριο /διαδραστικό event που θα πραγματοποιηθεί στις 16 με 20 Οκτωβρίου στη Χαλκιδική, στο Sani Resort. Το συνέδριο έχει ως στόχο την προβολή της Μεσογειακής διατροφής και την εισαγωγή των συμμετεχόντων σε αυτό τον υγιεινό τρόπο διατροφής στη θεωρία αλλά και στη πράξη και αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης ημερίδας Μεσογειακής Διατροφής και Υγείας στο Χώρο Εργασίας που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ το 2014.

 

Στο συνέδριο που γίνεται σε συνεργασία με τη βραβευμένη τηλεοπτική σειρά The Cooking Odyssey, θα παραβρεθούν κορυφαίοι διεθνείς επιστήμονες και ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. 

 

Στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο αναφέρθηκαν σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς, ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, Τσαν Δρ. Στέφανος Κάλης και ο παραγωγός και διευθυντής της βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς «Οδύσσεια Μαγειρικής» (The Cooking Odyssey) Γιώργος Στάμου.

«Δεν θα μπορούσε να επιλεγεί πιο κατάλληλος τόπος να φιλοξενήσει την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία. Η Ελλάδα, η Κεντρική Μακεδονία, η Χαλκιδική, είναι ο ιδανικός προορισμός για τους φίλους της μεσογειακής διατροφής και γενικότερα, του μεσογειακού τρόπου ζωής. Γι’ αυτό και πραγματικά, θέλω να συγχαρώ τους συντελεστές της διοργάνωσης για την επιλογή του χώρου αυτής της ‘Οδύσσειας της Μεσογειακής Διατροφής’, παραφράζοντας λίγο τον τίτλο της πολύ επιτυχημένης και βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς του Γιώργου Στάμου», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς αναφέρθηκε στην ανάγκη να προβληθεί η αγροδιατροφική αξία των προϊόντων της Μακεδονίας μέσω της προώθησης της μακεδονικής κουζίνας. 

 

«Για τους Έλληνες το συνέδριο αυτό αποτελεί μοναδική ευκαιρία επιστροφής στις ρίζες μας, στην παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή που έχουμε μάθει από τους παππούδες μας. Για τους συνέδρους είναι μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσουν τα οφέλη αυτής της διατροφής, αλλά να ζήσουν εδώ, στο λίκνο της μεσογειακής διατροφής, και να γευθούν τα προϊόντα της μακεδονικής κουζίνας» ανέφερε  ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ Τσαν Δρ. Στέφανος Κάλης.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου ΕΔΩ


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα