Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ομογενής επιχειρηματίας συλλέγει $100,000 δολάρια για εξοπλισμό στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής

Πριν από περίπου δύο χρόνια, με πρωτοβουλία του ομογενή επιχειρηματία Κωνσταντίνου Μπαρκούκη, ο οποίος κατάγεται από τη Χαλκιδική και υπό την καθοδήγηση του ελληνικής καταγωγής αρχιδικαστή της Νότιας Αυστραλίας, Χριστόφορου Κουράκη συστάθηκε ο φιλανθρωπικός οργανισμός Australian Hellenic Medical Charity Inc. Σστόχος του οργανισμού είναι να συλλέξει το ποσόν των $100,000 δολαρίων για τον εξοπλισμό του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής που εξυπηρετεί μεγάλο μέρος της Βόρειας Ελλάδας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. 

 

Η πρώτη εκδήλωση του οργανισμού τον περασμένο Μάιο είχε μεγάλη επιτυχία και τώρα, μια ακόμα εκδήλωση για τον ίδιο σκοπό έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου. 

 

Ο οργανισμός σε συνεννόηση με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Πολυγύρου θα προχωρήσει στην αγορά ιατρικού εξοπλισμού, ο οποίος περιλαμβάνει:

  • Μηχανή υπερήχων BK Flex Focus 400. Χρησιμοποιείται για σειρά χειρουργικών ειδικοτήτων. Παρέχει δυνατότητα δειγματοληψίας ιστών επί τόπου για βιοψία, επιτρέποντας την ταχεία διάγνωση και θεραπεία καρκινικών ή προκαρκινικών καταστάσεων.
  • Λαπαροσκοπικό χειρουργικό σετ. Χειρουργικό σετ, που χρησιμοποιούνται για την είσοδο στην κοιλιακή κοιλότητα, τους πείρους και τους διαχωριστές των οργάνων ή των εντέρων που απαιτούνται για τη διεξαγωγή σημαντικών επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης.

"Μέχρι στιγμής έχουμε συλλέξει το ποσόν των $34,000 δολαρίων και πλησιάζουμε αργά, αλλά σταθερά στον στόχο μας που είναι τα $100,000 δολάρια. Με τα χρήματα αυτά θα μπορέσουμε να αγοράσουμε και να παραχωρήσουμε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής μέρος του βασικού ιατρικού εξοπλισμού» ανέφερε στο "Νέο Κόσμο" ο κ.Μπαρκούκης, ο οποίος εμπνεύστηκε την ιδέα μετά από επίσκεψή του στην Ελλάδα, όπου είδε τις ελλείψεις του νοσοκομείου και αποφάσισε με την σύζυγό του Δέσποινα, να ιδρύσει το Australian Hellenic Medical Charity Inc.

 

Σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο του φιλανθρωπικού οργανισμού, το νοσοκομείο της Χαλκιδικής είναι μόνο η αρχή και στόχος όλων είναι να μπορέσουν σταδιακά να βοηθήσουν νοσοκομεία και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας. 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα