Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Γερμανοί και Βρετανοί "κρατούν" ακόμη το καλοκαίρι στη Χαλκιδική

Ένα δεύτερο "καλοκαιράκι" ζει η Χαλκιδική με τη μέση πληρότητα να ξεπερνά το 80-85%, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM" ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

Οι τουρίστες αυτής της περιόδου, όπως είπε, προέρχονται από την κεντροδυτική Ευρώπη, με πρώτες χώρες τη Γερμανία και τη Μ. Βρετανία και ακολουθούν η Ρωσία, το Βέλγιο και η Ολλανδία.

"Ο Σεπτέμβριος γενικά είναι καλός μήνας, όχι μόνο για τη Χαλκιδική αλλά και για όλη την Ελλάδα" σημείωσε ο κ.Τάσιος.

Ωστόσο, όπως είπε η επιμήκυνση της σεζόν χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά. "Εμείς, τα τελευταία χρόνια, ανοίγουμε κάθε 1η Μαϊού και κλείνουμε κατά τις 15 Οκτωβρίου, δεν υπάρχει κάποια αλλαγή" υπογράμμισε.

Ο καλός καιρός δίνει την ευκαιρία, ωστόσο, στους Έλληνες να αξιοποιήσουν τις συνθήκες για ένα "μπάνιο της τελευταίας στιγμής" και να χαρούν τη Χαλκιδική με λιγότερο κόσμο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΞΧ.

"Η Χαλκιδική", όπως είπε, "έχει κορεσμό επισκεπτών για μια περίοδο 50 ημερών και αυτό σε συνδυασμό με την έλλειψη υποδομών δημιουργεί διάφορα προβλήματα [...] Για να έρθουν τουρίστες στη Χαλκιδική με μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη, άρα και με περισσότερες απαιτήσεις, θα πρέπει να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν. Αυτό με υποδομές που είναι ίδιες από τη δεκαετία του 1970, δεν μπορεί να γίνει".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα