Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος οι μεταλλωρύχοι -VIDEO-

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος βρίσκονται οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής. Προκλήθηκαν επεισόδια και ένταση ενώ μια ομάδα περίπου δέκα ατόμων μπήκε στο κτίριο και έχει ανέβει στον πρώτο όροφο. Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τα ΜΑΤ να έχουν αποκλείσει την είσοδο του υπουργείου.

Διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης στην έκδοση αδειών για τα μεταλλεία στη Χαλκιδική που οδήγησαν την καναδική εταιρεία Eldorado να ανακοινώσει την πρόθεσή της να αναστείλει την επένδυσή της στην Ελλάδα.



Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία ζητούν συνάντηση με τους υπουργούς Γιώργο Σταθάκη και Σωκράτη Φάμελλο και ξεκαθαρίζουν πως δεν θα φύγουν από το υπουργείο αν δεν δοθούν οι άδειες, προκειμένου να μη χάσουν τη δουλειά τους. Ο Γιώργος Σταθάκης δέχεται αυτή την ώρα εξαμελή αντιπροσωπεία.



Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού έχουν φτάσει στην Αθήνα με τρία πούλμαν ενώ φαίνεται ότι έρχονται στην Αθήνα κι άλλα πούλμαν με μεταλλωρύχους από την Χαλκιδική που έχουν δηλώσει ότι θα προχωρήσουν και σε άλλες δυναμικές κινητοποιήσεις.



Πηγές:thetoc.gr, protothema.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα