Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σ.Φάμελλος για την Ελληνικός Χρυσός: Όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο

"Εμείς αυτό που έχουμε πει είναι ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και αυτή είναι η βάση της δική μας αντίληψης διακυβέρνησης" ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσίευμα, που αναφέρεται σε εξώδικα της "Ελληνικός Χρυσός" που στάλθηκαν στον υπουργό ΠΕΝ, Γιώργο Σταθάκη, στον υπουργό ΕΘΑ και στον ίδιο και για το αν αυτά συσχετίζονται με τις δηλώσεις του κ. Καμμένου.

 

Όπως επεσήμανε ο αν. ΥΠΕΝ, "το εξώδικο αναφέρεται στις δικές μου δηλώσεις -τις οποίες και ζητεί να ανασκευάσω- και όχι σε δήλωση του κ. Καμμένου". Ξεκαθάρισε δε, ότι η επιχείρηση έχει κάνει εξώδικο στον ίδιο, γιατί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, "υπερασπίστηκα τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου διαχρονικά και μάλιστα τα συμβατοποιημένα και όχι με βάση την προσωπική μου άποψη". Τόνισε μάλιστα, ότι "επιχειρηματικότητα με δελτία Τύπου δεν γίνεται".

 

Όπως ανέφερε ο κ. Φάμελλος, "εν προκειμένω έχουμε μια επιχείρηση η οποία έχει μια σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο και μία έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τη δραστηριότητα αυτή. Ασχέτως λοιπόν της προσωπικής μου άποψης, σχετικά με το αν είναι εφικτή ή όχι η τεχνολογία, αν είναι περιβαλλοντικά δυνατά ή όχι τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην αδειοδότησή της, εφόσον η πολιτεία έχει δώσει κάποιες άδειες και μία σύμβαση, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρέπει να εφαρμόσει το σύνολο των υποχρεώσεων και των κανόνων της σύμβασης με το ελληνικό Δημόσιο".

 

Όπως είπε, "μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση η δημοσιοποίηση του εξωδίκου της Ελληνικός Χρυσός -αλλά και η αποστολή εξωδίκου προς εμένα προσωπικά- και θεωρώ ότι αυτό, επειδή δεν έγινε από την κυβέρνηση και το υπουργείο, κάποιο σκοπό εξυπηρετεί. Δηλαδή κάποιο σκοπό εξυπηρετεί η δημοσιοποίηση προς τα Μέσα Ενημέρωσης των εξωδίκων από την ίδια την Ελληνικός Χρυσός".

 

Μάλιστα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι "η εταιρεία προσπαθεί με μέσα δημοσιότητας να αναπληρώσει παραγωγικές και περιβαλλοντικές διαδικασίες που δεν υλοποιούνται".

Επεσήμανε δε, ότι "δε γίνεται επιχειρηματικότητα με δημοσιεύσεις εξωδίκων. Επιχειρηματικότητα γίνεται με τους κανόνες της ισονομίας και της περιβαλλοντικής προστασίας".

 

Πρόσθεσε επίσης, ότι "η επιχείρηση έχει μια σύμβαση και έχει μια περιβαλλοντική αδειοδότηση, τις οποίες και καλείται να υλοποιήσει".

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Φάμελλος, "το μόνο που έχω πει δημόσια και αυτό το οποίο περιλαμβάνει και το εξώδικο, είναι ότι η επιχείρηση δεν έχει υλοποιήσει το σχέδιο που έχει με το ελληνικό Δημόσιο. Το ελληνικό Δημόσιο πρέπει να εκπροσωπήσει και να εξασφαλίσει τα συμφέροντά του και όταν αυτά θίγονται καλά κάνει και πάει στη διαιτησία".

Το ΥΠΕΝ με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι θέση του ιδίου, όπως και της ελληνικής κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε και από τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στο ΥΠΕΝ στις 23/5/2017, είναι η επίλυση του θέματος μέσω προσφυγής στη διαιτησία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα