Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κάρολος και Καμίλα στην Αμμουλιανή και ο περίπλους στο Αγίο Όρος

Την Αμμουλιανή επισκέφθηκαν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, συνοδευόμενος από την γυναίκα του Καμίλα Πάρκερ, Δούκισσα της Κορνουάλης.

Ο Κάρολος και η Καμίλα που με πολυτελέστατη θαλαμηγό ταξιδεύουν στο Αιγαίο, έκαναν μια στάση στην Αμμουλιανή, περπάτησαν στα σοκάκια του νησιού και δείπνησαν σε ταβέρνα του νησιού.

Ωστόσο το πριγκιπικό ζεύγος τα τελευταία χρόνια έχει ξαναεπισκεφθεί την Αμμουλιανή. Όπως ανέφεραν στο halkidikinews.gr κάτοικοι του νησιού, ο Κάρολος και η Καμίλα έρχονται στην περιοχή με σκοπό να κάνουν και τον περίπλου του Αγίου Όρους και να δουν μαζί τις Μονές του Άθω. Έτσι έκαναν και αυτό το Σαββατοκύριακο που βρέθηκαν στην περιοχή, καθώς η θαλαμηγός το Σάββατο βρισκόταν για ώρες απέναντι από τα μοναστήρια και τις σκήτες.

Όταν το 2004 για πρώτη φορά ο Κάρολος επισκέφτηκε τον Αθω, έμεινε έκθαμβος. Έκτοτε είναι τακτικός επισκέπτης του Αγίου Ορους και φιλοξενούμενος του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ. Όμως φροντίζει να επισκέπτεται και μαζί με την Καμίλα την Αθωνική Πολιτεία, έστω και από μακριά, για να γευτεί και η σύζυγός του την ευλογία του ιερού τόπου. Εξάλλου, υπάρχουν εδώ και χρόνια οι φήμες ότι ο Κάρολος ασπάστηκε κρυφά την ορθόδοξη πίστη... 

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα