Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Ρώσος κοσμοναύτης Γιούρι Μαλέντσενκο επέλεξε τη Σιθωνία για τη φυσική αποκατάστασή του

Στη Χαλκιδική φιλοξενήθηκε με την οικογένειά του ο διάσημος Ρώσος κοσμοναύτης Γιούρι Μαλέντσενκο, επιλέγοντας τη Σιθωνία ως το μέρος της αποκατάστασής του μετά το τελευταίο διαστημικό του ταξίδι.

Ο Ρώσος κοσμοναύτης, ο οποίος έχει καταγράψει σε δεκάδες αποστολές του περί τις 900 μέρες παραμονής στο διάστημα και προ περίπου ενός μήνα βρισκόταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, φιλοξενήθηκε συνολικά για δέκα μέρες στη Χαλκιδική, τρεις στο Άγιο Όρος και επτά στο ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς.

 

O κ. Μαλετσένκο είναι σήμερα υποδιοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Κοσμοναυτών, από τους θερμούς φίλους και υποστηρικτές του προγράμματος αποκατάστασης, αλλά και προετοιμασίας, πλέον, Ρώσων κοσμοναυτών στην Ελλάδα, που ξεκίνησε το 2015 από την Κρήτη, με τη συμβολή του γνωστού Έλληνα δημοσιογράφου και επί πολλά έτη ανταποκριτή του Mega στη Μόσχα Θανάση Αυγερινού. Ο Μαλετσένκο, που έχει φιλοξενηθεί επίσης για την αποκατάστασή του στη Χερσόνησο και την Γεωργιούπολη Χανίων είναι πλέον θερμός υποστηρικτής της ιδέας επέκτασης του προγράμματος σε ολόκληρη την Ελλάδα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Χαλκιδική πέρασε τη δεύτερη φάση της αποκατάστασής του. Η πρώτη γίνεται πάντα στα περίχωρα της Μόσχας στο Διαστημικό Κέντρο. Όπως είχε εξηγήσει ο ίδιος σε περσινή συνέντευξή του στο news247.gr, με την ειδική τεχνογνωσία και τη βοήθεια προσωπικού στην πρώτη φάση αποκαθίστανται οι βασικές λειτουργίες για να αρχίσουν οι κοσμοναύτες να ζουν φυσιολογικά. Η δεύτερη φάση της αποκατάστασης, γίνεται είτε σε κάποιο άλλο θέρετρο της Ρωσίας είτε του εξωτερικού (φέτος στη Χαλκιδική) και είναι η λεγομένη αποκατάσταση – ανάπαυση. Στην ουσία είναι ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει ασκήσεις, γυμναστική, SPA θεραπείες, φυσιοθεραπείες, μασάζ ή άλλες θεραπείες που ενισχύουν τη φυσική κατάσταση του οργανισμού των κοσμοναυτών, μετά την πολύ επίπονη διαδικασία του διαστημικού ταξιδιού για τον οργανισμό τους. Πολύ σημαντικοί παράγοντες σε αυτή την πορεία αποκατάστασης είναι επίσης η καλή διατροφή, οι καλές βιοκλιματικές συνθήκες, το κολύμπι, ο ήλιος και προπαντός το ζεστό κλίμα συναναστροφής - στοιχεία που προσφέρει απλόχερα η Χαλκιδική.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, συναντήθηκε μαζί του και του δώρισε ως ενθύμιο μία προτομή του Αριστοτέλη.

«Απόδειξη ότι και στον νομό μας μπορεί να γίνει η αποκατάσταση ενός αστροναύτη επιστρέφοντας από την αποστολή του!! Ενθύμιο...τι άλλο? Φιλόσοφος Αριστοτέλης!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τάσιος στον λογαριασμό του στο Facebook.

Πηγή: voria.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα