Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Τέθηκε σε λειτουργία ο Βιολογικός καθαρισμός Ορμύλιας

Σε λειτουργία τέθηκε σήμερα 12/07/2017 ο Βιολογικός καθαρισμός Ορμύλιας μετά την ολοκλήρωση του έργου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΕΛ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΟΡΜΥΛΙΑΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ» με προϋπολογισμό 1.940.817,00 €, ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ», άξονας προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην ΠΚΜ».

 

Ο κύριος σκοπός του σταθμού βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων (βιολογικός καθαρισμός) είναι η απομάκρυνση των βλαβερών συστατικών που περιέχουν τα αστικά απόβλητα, ώστε αυτά να διατεθούν ακίνδυνα στο περιβάλλον. Οι εργασίες που έγιναν αφορούσαν κυρίως την αντικατάσταση του φθαρμένου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Στη θέση του τοποθετήθηκε νέος – σύγχρονος με σκοπό την συμμόρφωση της ποιότητας εκροής σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία για την επαναχρησιμοποίηση (άρδευση) των επεξεργασμένων λυμάτων.

Παράλληλα ολοκληρώνεται και η μελέτη για τη σύνδεση των Ψακουδίων με τον Βιολογικό Καθαρισμό Ορμύλιας.

 

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, τόνισε:

«Στόχος μας ήταν η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού στην Ορμύλια, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες της περιοχής. Ο βιολογικός είχε πολλές ελλείψεις και καταφέραμε να τον εκσυγχρονίσουμε, ώστε να λειτουργεί με υψηλές πλέον προδιαγραφές. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την υλοποίηση έργων ανταποδοτικού χαρακτήρα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου με στόχο ένα καλύτερο περιβάλλον. Ο Δήμος μας προχωράει μπροστά και αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά ως δημοτική αρχή με έργα και όχι με λόγια».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βιολογικός στη Γαλάτιστα λειτουργεί πλήρως από την 1-11-2016 μετά την ολοκλήρωση του έργου «Αναβάθμιση Εγκαταστάσεων επεξεργασίας Λυμάτων Οικισμού Γαλάτιστας (Προμήθεια Η/Μ εξοπλισμού)» (προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ) ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη παρέμβαση «ΕΡΓΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΚΑΛΥΒΩΝ", συνολικού προϋπολογισμού 9.000.000 ευρώ. Τέλος ολοκληρώθηκε η μελέτη για τα αποχετευτικά δίκτυα και τον βιολογικό καθαρισμό της Μεταμόρφωσης.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα