Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις καταργήσεις σχολικών τμημάτων στη Χαλκιδική

Τα σχόλια και οι αντιδράσεις φαίνεται πως μόλις ξεκίνησαν για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσεις στην κατάργηση και συγχώνευση 20 τμημάτων σε δηματοικά και νηπιαγωγεία της Χαλκιδικής. 

 

Η ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί, στο σύνολο της, καθοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη και την εξέλιξη ενός παιδιού.

 Για το λόγο αυτό, η Πολιτεία οφείλει να παρέχει στους πολίτες τα εφόδια για ποιοτική εκπαίδευση σε κάθε βαθμίδα.

Είναι προφανές πως η κατάργηση ή συγχώνευση σχολικών μονάδων στο νόμο μας δεν είναι μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση και την καταδικάζουμε. 

Η Παιδεία πρέπει να ενισχύεται και όχι να υποβαθμίζεται".

 

Στα κοινωνικά δίκτυα άναψαν φωτιές και παρά το ότι είναι καλοκαίρι και λίγοι ασχολούνται με τα εκπαιδευτικά, τα σχόλια είναι αποκαλυπτικά! Ο Θανάσης Παπασαραφιανός, δάσκαλος απ τη Μ. Παναγία γράφει μεταξύ άλλων:

" Γιατί στη Μεγάλη Παναγία έγινε τέτοια υποβάθμιση, τη στιγμή που σε άλλα σχολεία υπάρχουν λιγότεροι μαθητές και τοποθετούνται περισσότεροι εκπαιδευτικοί;;;; Ενημερωτικά για όσους δεν γνωρίζουν τα εκπαιδευτικά θέματα, η Μεγάλη Παναγία έχει 140 μαθητές και τοποθετούν 7 εκπαιδευτικούς ενώ υπάρχουν στον ίδιο Δήμο Αριστοτέλη σχολεία με πολύ λιγότερους μαθητές και τοποθετούν περισσότερους εκπαιδευτικούς. Για όσους γνωρίζουν, η δικαιολογία του «my school», ΔΕΝ είναι αποδεκτή, αφού δεν ισχύει για όλα τα σχολεία!! Η Μεγάλη Παναγία, συνδημότες και συνδημότισσες , ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ! Οι αρμόδιοι να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες."

 

Η περιφερειακή σύμβουλος, Κατερίνα Ζωγράφου σε σχόλιό της στο f/b αναφέρει τα εξής:

«Θα ήθελα να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής “Ο Αριστοτέλης” αλλά και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών μονάδων της Π.Ε. Χαλκιδικής, που πλήττονται από τη νέα υπουργική απόφαση του Υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με την από 23/6/17 υπουργική απόφαση 97115Δ1, που αφορά στις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, υποβιβασμούς σχολικών μονάδων, καταργούνται 19 τμήματα Δημοτικών Σχολείων και 1 τμήμα Νηπιαγωγείου στη Χαλκιδική.

Ο υποβιβασμός των σχολικών μονάδων με λογιστικά και μόνο κριτήρια παραβλέποντας τις εκπαιδευτικές και μαθησιακές προτεραιότητες αλλά και τις γεωμορφολογικές και ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε Τοπικής Κοινότητας, μόνο την αναβάθμιση γνώσεων και δεξιοτήτων δεν προωθεί. Αντιθέτως, υποδαυλίζει την ανόρθωση του κυριότερου μέσου ανάταξης της σύγχρονης κρίσης οικονομικής αλλά και ηθικής. Ταυτόχρονα, αμβλύνει τις ανισότητες ανάμεσα στους αποδέκτες της μάθησης και της κοινωνικοποίησης, που είναι τα παιδιά και οι οικογένειές τους».

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα