Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Σκουρλέτης προσφέρει δίμηνες συμβάσεις και οι συμβασιούχοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις -VIDEO-

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους στο χώρο της καθαριότητας των Δήμων προανήγγειλαν συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά την άκαρπη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη για το θέμα των συμβασιούχων.

 

Οι εργαζόμενοι δε δέχθηκαν τη δίμηνη παράταση συμβάσεων που τους πρότεινε ο υπουργός, κάνοντας λόγο για «δίμηνη πολιτική διαχείριση». Πρόθεση του υπουργείου είναι να μην χάσουν τη δουλειά τους οι 6.500 συμβασιούχοι που εργάζονται στην καθαριότητα των δήμων, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυση μετά την κρίση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

 

Το σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών στους συνδικαλιστές αφορά στη δρομολόγηση 2.500 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, ενώ αναμένονται τα αιτήματα των δήμων για προσλήψεις στην καθαριότητα.

 

Στο μεσοδιάστημα, ο Πάνος Σκουρλέτης πρότεινε να υπάρξουν δίμηνες συμβάσεις προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τους συνδικαλιστές οι οποίοι εμφανίζονται έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις.

 

Για τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων των οποίων η σύμβαση αναγκαστικά λήγει, ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα κλιμάκια του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα κρίνουν την εισήγηση της Ολομέλειας, δεν θα φτάσουν στο σημείο να αφήσουν τους εργαζόμενους απλήρωτους για δουλειά που έχουν κάνει.

 

Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι «σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πληρωθούν». Ζητούν να λυθεί το πρόβλημα των συμβασιούχων, εδώ και τώρα και έκαναν λόγο για 10.000 απολύσεις οι οποίες δρομολογούνται τις επόμενες ημέρες.

 

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα