Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Βραβείο Ανώτερης Γεύσης στο Πευκόμελο "Σίθων"

Την μεγαλύτερη διάκριση στον διαγωνισμό ανώτερης γεύσης, που διεξήχθη στις Βρυξέλλες από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας, έλαβε το πευκόμελο «Σίθων»  για το έτος 2017!

 

Το πευκόμελο «Σίθων» που διακρίνεται για την μοναδική γεύση του το πήρε το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης και απέσπασε τρία χρυσά αστέρια.

Με ιδιαίτερο άρωμα, είναι αυτό που έχει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά, συγκρινόμενο με τα υπόλοιπα, χάρη στα πολλά ιχνοστοιχεία και ανόργανα άλατα που περιέχει. Το 65-70% της ελληνικής παραγωγής είναι πευκόμελο! Για την παραγωγή του συνεργάζεται η μέλισσα και το Marchalina Hellenica (μελιτογόνο κοκκοειδές, που συμβιώνει αρμονικά με το πεύκο). Στο πευκόμελο, που προωθεί στην αγορά ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Νικητής, το φαινόμενο της κρυστάλλωσης, παρατηρείται πιο σπάνια λόγω τη χαμηλής περιεκτικότητας σε σάκχαρα. Παράγεται τον Απρίλιο και από τον Αύγουστο ως το Νοέμβριο. 

ο Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας -iTQi- με έδρα τις Βρυξέλλες, είναι ο κορυφαίος οργανισμός που έχει ως στόχο τη δοκιμή και την προώθηση τροφίμων και ποτών ανώτερης γεύσης από ολόκληρο τον κόσμο.

 

Οι κριτές επιλέγονται από τις 16 πιο αναγνωρισμένες λέσχες μαγείρων και γευσιγνωστών στην Ευρώπη. 

 

Το βραβείο ανώτερης γεύσης είναι μια μοναδική αναγνώριση της ποιότητας προϊόντων, βασισμένη στην κρίση τους χωρις την παροχή βασικών πληροφοριών, από μεγάλους Σεφ και Γευσιγνώστες, εξαίρετους διαμορφωτές γνώμης και εμπεριστατωμένα ειδικευμένους σε θέματα γεύσης.

Εκατοντάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις σε περισσότερες από 120 χώρες συμμετέχουν κάθιε χρόνο στο διαγωνισμό.

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα