Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Χαλκιδική στο Airbnb - Κασσάνδρα και Σιθωνία κρατούν τα πρωτεία στη μίσθωση σπιτιών

Διαμερίσματα, ιδιωτικά ή κοινόχρηστα δωμάτια, βίλες και ολόκληρα σπίτια βρίσκονται προς ενοικίαση πάνω στην πλατφόρμα της Airbnb από κάθε γωνιά της Χαλκιδικής.

Αν νομίζετε ότι στο Airbnb θα βρείτε απλούς ιδιώτες που νοικιάζουν το φτωχικό τους στη Χαλκιδική, απατάστε.  Το ακριβότερο κατάλυμα στη Χαλκιδική που προσφέρεται στην πλατφόρμα είναι η Βίλα Γαλήνη του Πόρτο Καρράς! 

 

Η Airbnb είναι παγκόσμια τάση και μπορεί να έγινε μόδα στην Ελλάδα τώρα τελευταία, όμως λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2008, έχει βάση το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας και έχει εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα πάνω από 160 εκατομμύρια ταξιδιώτες παγκοσμίως, σε πάνω από 191 χώρες και πάνω από 65.000 πόλεις! 

 

Η Airbnb είναι ένας διαδικτυακός τόπος όπου όποιος επιθυμεί  μπορεί να ενοικιάσει  ή υπενοικιάσει τον χώρο του μέσω της πλατφόρμας. Ο χώρος μπορεί να είναι από ένα δωμάτιο ή ένα σπίτι έως μία ολόκληρη βίλα. Με τον Ν. 4446/2016 καθορίστηκαν για πρώτη φορά στη χώρα μας οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες διαμοιρασμού (Airbnb και άλλες). Οι συγκεκριμένες διατάξεις τέθηκαν σε ισχύ από 01.02.2017. 

 

Έκτοτε το Airbnb άνθισε και στην Ελλάδα αλλά και στη Χαλκιδική, η οποία ως τουριστικός προορισμός παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι μια τεράστια αύξηση των ιδιοκτητών σπιτιών που  επιλέγουν να μισθώσουν τα σπίτια τους σε τουρίστες μέσω της πλατφόρμας.


Η Χαλκιδική ανακαλύπτει το Airbnb

 Σύμφωνα με έρευνα του halkidikinews.gr στο νομό Χαλκιδικής προσφέρονται για μίσθωση πάνω από 5.000 καταλύματα! Στη χερσόνησο της Κασσάνδρας προσφέρονται πάνω από 2.000, ενώ στη Σιθωνία πάνω από 1200. To Airbnb έχει «αλώσει» το Μεταγγίτσι, τον ορεινό Βάβδο, τα Βράσταμα, ακόμα και το Παλαιόκαστρο. Είναι αυτονόητο πάντως ότι οι τιμές μίσθωσης εξαρτώνται από τον προορισμό και την εποχή. 

 

Οι τιμές είναι για όλα να βαλάντια. Αν νομίζετε ότι στο Airbnb θα βρείτε απλούς ιδιώτες που νοικιάζουν το φτωχικό τους, απατάσθε.  Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και εταιρείες επιλέγουν την πλατφόρμα για να συστηθούν στο ταξιδιωτικό της κοινό.

 

Το ακριβότερο κατάλυμα στη Χαλκιδική που προσφέρεται στο Aibnb είναι η Βίλα Γαλήνη του Πόρτο Καρράς με 8.034 ευρώ τη βραδιά για να μείνετε εσείς και άλλοι 15 φίλοι σας…

 

Για πιο… φθηνά γούστα οι βίλες στο Διάπορο, ανοιχτά της Βουρβουρούς, κοστίζουν 3.090 ευρώ τη βραδιά και μια βίλα στη Σάνη 2.575 ευρώ τη βραδιά. 

 

Τα φθηνότερα καταλύματα τα εντοπίσαμε κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Καλλικράτειας από 24 ευρώ τη βραδιά. Το φθηνότερο δωμάτιο το βρήκαμε όμως στη Γαλάτιστα με μόλις 16 ευρώ τη βραδιά. 

 

Είτε πρόκειται για ένα διαμέρισμα για μία διανυκτέρευση, ένα κάστρο για μια εβδομάδα ή μια βίλα για ένα μήνα, η Airbnb προσφέρει ταξιδιωτικές εμπειρίες σε οποιαδήποτε τιμή, σε περισσότερες από 191 χώρες. 

Γρ, Αντωνιάδης
halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα