Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Τα … τσούγκρισαν Δήμος Προποντίδας και «Πλεύση» για το δημοτικό θέατρο

Ο προγραμματισμός μιας εκδήλωσης για τον φιλόσοφο Αριστοτέλη στα Ν.Μουδανιά, το ποιος θα την κάνει πρώτος, δεύτερος ή από κοινού και δύο ανακοινώσεις αποτελούν το κουβάρι που έμπλεξαν ο Δήμος Ν.Προποντίδας και ο Σύλλογος εκπαιδευτικών «Πλεύση»…

 

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν η «Πλεύση» ζήτησε τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ν.Προποντίδας το  δημοτικό Θέατρο Ν.Μουδανιών για να κάνει εκδήλωση για τον Σταγειρίτη φιλόσοφο. Σύμφωνα με την «Πλεύση», ο Οργανισμός δεν ικανοποίησε το αίτημα του Συλλόγου  ως προς τις ημερομηνίες και σε ανακοίνωσή της εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τη στάση του Οργανισμού, ο οποίος μάλιστα, όπως αναφέρεται, ακύρωσε για 2η φορά την προγραμματισμένη εκδήλωση.  

 

«Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια συνιστά προσβολή προς τους εκπαιδευτικούς – μέλη του Συλλόγου μας, καθώς του αποστερείτε το δικαίωμα συμμετοχής σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στον κορυφαίο επιστήμονα – φιλόσοφο όλων των εποχών Αριστοτέλη, με καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα: Αναρωτιόμαστε πραγματικά για ποιο λόγο ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ν. Προποντίδας, αντί να συνδράμει, ως όφειλε, στο έργο του Συλλόγου μας, καταφεύγει σε τέτοιου είδους ενέργειες;» αναφέρει χαρακτηριστικά το ΔΣ της «Πλεὐσης». 

 

Τον Οργανισμό Πολιτισμού ανέλαβε να … ξελασπώσει σήμερα ο δήμαρχος Ν.Προποντίδας Μανώλης Καρράς και σε μια μακροσκελή ανακοίνωσή του, την οποία ανήρτησε και στην σελίδα του στο facebook, εξηγεί λεπρό προς λεπτό τι συνέβη. Στο τέλος της ανακοίνωσης δεν παραλείπει να αφήσει αιχμές για τον πρόεδρο της «Πλεύσης», Αθανάσιο Ιατρούδη, υπογραμμίζοντας ότι «χρησιμοποίησε ως πρόφαση την προσπάθεια διενέργειας εκδήλωσης, και μέσω αυτής επεδίωξε απλά την σύγκρουση με τον Οργανισμό και τον Δήμο». 

 

Η ανακοίνωση του δημάρχου Ν.Προποντίδας

«Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Νέας Προποντίδος ποτέ δεν αρνήθηκε την παραχώρηση χώρων σε συλλόγους ή άλλους πολιτιστικούς φορείς, καθώς και σε μεμονωμένα άτομα για την διενέργεια πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων, το αντίθετο μάλιστα, ο ΟΠΑ επιδιώκει την συνεργασία και την συστράτευση όλων στον κοινό αγώνα με στόχο την ανάδειξη και την υπηρεσία του Πολιτισμού. 

 

Ο ΟΠΑ είχε προγραμματίσει ήδη πριν το καλοκαίρι του 2016 εκδήλωση για τις 26 Νοεμβρίου 2016 με αντικείμενο τα 2400 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου Σταγειρίτη φιλοσόφου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Πλεύση ήρθε στα γραφεία του Οργανισμού αιτούμενος παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου Νέων Μουδανιών για την διενέργεια ανάλογης εκδήλωσης.

 

Υποδεχθήκαμε με χαρά το αίτημά του και του προτείναμε την διενέργεια κοινής διημερίδος, με συνεργασία ΟΠΑ και Πλεύση, με προφανή τα οφέλη για την μεγαλύτερη επιτυχία μιας τόσο σημαντικής εκδήλωσης, όμως ο κ. Ιατρούδης, προς μεγάλη έκπληξη και απογοήτευσή μου αρνήθηκε υποστηρίζοντας πως «θα αντιδράσουν τα μέλη του Δ.Σ. της Πλεύσης» χωρίς να κατονομάζει ποιοι εκπαιδευτικοί είναι εκείνοι που θα αρνούνταν μια τέτοια προσπάθεια. 

 

Στη συνέχεια, πρότεινα στον κ. Ιατρούδη να επιλέξει όποια ημερομηνία του Δεκεμβρίου επιθυμεί (αρκεί βέβαια το Πνευματικό Κέντρο να είναι ελεύθερο εκδηλώσεων). Και αυτό ο κ. Ιατρούδης το αρνήθηκε ισχυριζόμενος πως δεν θα έχει επιτυχία η εκδήλωση (προφανώς διότι θα έχει προηγηθεί ανάλογη εκδήλωση του Δήμου).

 

Ο ΟΠΑ υπηρετεί την τοπική κοινωνία και τον Πολιτισμό, ο ΟΠΑ δεν παρακάμπτει από τις βασικές του αρχές επιδιώκοντας πάντα την καλύτερη συνεργασία με όλους.

 

Αναζητήθηκε λοιπόν νέα ημερομηνία μέσα στον Νοέμβριο και με εισήγηση του προέδρου της Πλεύσης καταλληλότερη θεωρήθηκε η Τετάρτη 16 Νοεμβρίου (10 ημέρες πριν την ανάλογη εκδήλωση του ΟΠΑ). Έτσι λοιπόν το Πνευματικό Κέντρο Νέων Μουδανιών ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΣΗ για την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016. 

 

Όλα τα παραπάνω, διαδραματίζονται ενώπιον δύο επιπλέον προσώπων – εργαζομένων στον Οργανισμό.

 

Δύο μέρες μετά, ο κ. Ιατρούδης επανήλθε ζητώντας από τους υπαλλήλους του Οργανισμού νέα ημερομηνία. Του έκανα γνωστό πως κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει, η Πλεύση είχε ήδη στην διάθεση της την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016.

 

Η ανακοίνωση του συλλόγου Πλεύση προς τον πρόεδρο του ΟΠΑ φαντάζει παντελώς εξωφρενική. Που είναι οι δύο ακυρώσεις της εκδήλωσης της Πλεύση, και τελικά ποιος είναι εκείνος που δεν σέβεται και προσβάλει τους εκπαιδευτικούς.

 

Οι φίλοι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν πως α) ο κ. Ιατρούδης αρνήθηκε κοινή διημερίδα, β) ο κ. Ιατρούδης αρνήθηκε κάθε ημερομηνία μέσα στον Δεκέμβριο, γ) όταν αρνείσαι την κοινή προσπάθεια διερωτώμαι κατά πόσον είναι ηθικό να απαιτείς ανάλογη εκδήλωση στον ίδιο χώρο λίγες μέρες πριν και ποιους σκοπούς κάτι τέτοιο εξυπηρετεί, δ) το Πνευματικό Κέντρο Νέων Μουδανιών παραχωρήθηκε στην Πλεύση την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016.

 

Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού, μετά λύπης δε συμπεραίνω πως ο κ. Ιατρούδης χρησιμοποίησε ως πρόφαση την προσπάθεια διενέργειας εκδήλωσης, και μέσω αυτής επεδίωξε απλά την σύγκρουση με τον Οργανισμό και τον Δήμο. Τα αίτια τα γνωρίζει μόνον ο ίδιος».

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα