Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Χωρίς 24ωρη κάλυψη με ασθενοφόρα η Χαλκιδική

Χωρίς 24ωρη κάλυψη από ασθενοφόρα είναι οι παραθεριστικές περιοχές της Χαλκιδικής, όπου ο πληθυσμός έχει αρχίσει να αυξάνεται λόγω του καλοκαιριού, ενώ το ΕΚΑΒ καταβάλει αγωνιώδεις προσπάθειες για την κάλυψη των κενών.

 

Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τις κενές βάρδιες ασθενοφόρων που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει 24ωρη κάλυψη λόγω έλλειψης προσωπικού.

 

«Προσπαθούμε να κάνουμε την κατανομή των ασθενοφόρων με τέτοιον τρόπο, ώστε στη Χαλκιδική, κάθε πολυσύχναστη περιοχή να είναι καλυμμένη. Ωστόσο κάποιες φορές αυτό δεν είναι δυνατόν λόγω έλλειψης προσωπικού. Δεν είναι μόνο το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας που έχει κενές βάρδιες. Αυτό ίσως είναι στην καλύτερη μοίρα από τα υπόλοιπα. Από δω και πέρα όμως θα έχουμε περισσότερο προσωπικό που προέρχεται κυρίως από τους αδειούχους του ΕΚΑΒ, οι οποίοι πηγαίνουν και δουλεύουν εθελοντικά στις άδειές τους.

Μέχρι σήμερα εκδήλωσαν πάρα πολλοί εργαζόμενοι ενδιαφέρον, όπως γίνεται εξάλλου κάθε χρόνο. Δηλαδή παίρνουν την άδειά τους από την κεντρική βάση όπου εργάζονται και στη συνέχεια βοηθούν και προσφέρουν υπηρεσίες και στον τόπο που κάνουν διακοπές, εφόσον υπάρχουν ελλείψεις. Αυτό μπορεί να συμβεί σε περιοχές που οι τοπικοί άρχοντες καλύπτουν τη σίτιση και διαμονή τους. Μέχρι τώρα τα καταφέρναμε. Πιστεύω ότι και φέτος κάτι θα γίνει με τη Χαλκιδική. Θέλω να πιστεύω ότι τα τα βγάλουμε πέρα» δήλωσε η κ. Ματσικούδη. 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα