Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αναδιοργάνωση της Αστυνομίας στη Χαλκιδική με τραγικές ελλείψεις

Πρώτη ημέρα σήμερα της λειτουργίας των νεοσυσταθεισών Υπηρεσιών της αστυνομίας στη Χαλκιδική βάση του πλαισίου της αναδιάταξης – αναδιοργάνωσης, σύστασης και λειτουργίας περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Μεγαλεπήβολος ο σχεδιασμός της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ. ΑΣ. με  στόχο όπως διατείνονται την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, τη δημιουργία ευέλικτων μηχανισμών άμεσης επέμβασης, τη βελτίωση των υπηρεσιών προς όφελος του πολίτη και την έμφαση στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Ο πρώην βουλευτής Χαλκιδικής, Ευθύμης Καρανάσιος αποκαλύπτει ότι οι ελλείψεις είναι τραγικές και ουσιαστικά γίνεται ανακύκλωση του τόπου εργασίας και των τομέων ευθύνης.

 

Ο Ευθύμης Καρανάσιος αναφέρει χαρακτηριστικά:

 

"Καλός κι άγιος αυτός ο σχεδιασμός, αλλά πως; Με τη λογική μιας απλής ανακύκλωσης; Δύναμη προσωπικού ίδια, διαφέρει μόνο ο τόπος εργασίας, ο τομέας ευθύνης κάθε Τμήματος έχει αμβλυνθεί καθώς περιλαμβάνει μέρη από Υπηρεσίες που έχουν καταργηθεί. Υλικοτεχνικός εξοπλισμός; ο ίδιος. Γερασμένα οχήματα τα οποία αγγίζουν τα όρια της επικινδυνότητας για το αστυνομικό προσωπικό, οχήματα ¨δανεικά¨ τα οποία δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης αστυνόμευσης.

 

Η γενική οριζόντια περικοπή δαπανών μέσω της μη έγκρισης αιτημάτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών για υλοποίηση δαπανών που σχετίζονται με τη λειτουργία τους έχει δημιουργήσει χαοτική κατάσταση. Ελλείψεις παντού: σε γραφική ύλη και άλλα αναλώσιμα υλικά, μηδενικές απολυμάνσεις κρατητηρίων (με ότι συνεπάγεται για την υγεία των Αστυνομικών και των πολιτών που τίθενται σε προσωρινή κράτηση). Χρηματικά μικροποσά για προμήθεια σφραγίδων, φωτεινών επιγραφών δεν έχουν μέχρι και σήμερα εγκριθεί, αφού στο Π.Δ. προβλέπεται ότι από την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της ΕΛ. ΑΣ. δεν προκαλείται επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Οι μεταστεγάσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών πραγματοποιήθηκαν από τους ίδιους τους αστυνομικούς (δίκην αχθοφόρων) αγγαρεύοντας Δήμους και πολίτες φίλους της αστυνομίας, αποσπώντας τους Αστυνομικούς από το λειτούργημά τους. 

Το ραδιοδίκτυο της Χαλκιδικής είναι ανύπαρκτο και οι επικοινωνίες μεταξύ του κέντρου διαβιβάσεων και των υπηρεσιακών οχημάτων γίνεται με το κινητό τηλέφωνο λόγω έλλειψης χρηματικών ποσών με την επισκευή των αναμεταδοτών.

Οι ευέλικτοι μηχανισμοί άμεσης επέμβασης και η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος στα οποία προσβλέπετε κ. Τόσκα, θα αποδειχτούν δυστυχώς «όνειρα θερινής νυκτός¨ τα οποία και πάλι θα πληρώσουν οι πολίτες.

Οποιαδήποτε μορφή αναδιάρθρωσης η οποία δεν συνοδεύεται με ανακατανομή του αστυνομικού προσωπικού από μηδενική βάση αλλά και από επαναπροσδιορισμό των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων της ΕΛ.ΑΣ. είναι καταδικασμένη να αποτύχει."

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα