Σάββατο, 04 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Ν. Προποντίδας -VIDEO-

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε ο Δήμος Νέας Προποντίδας μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2024, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Παπαγεωργίου Βασίλειου.

Το ξαφνικό χαλάζι που έπληξε το Δήμο σχεδόν στην επικράτειά του προξένησε τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες κάθε είδους.

Όπως ανέφερε, ο Παύλος Γιαλαγκολίδης που είναι αγρότης στην περιοχή, στην πρωινή εκπομπή του Radio STAR 95,5, η διάρκεια του φαινομένου ήταν 20 λεπτά, κάτι πρωτοφανές σε χαλαζόπτωση που συνήθως διαρκεί λιγότερο. Ο παραγωγός αμπελόφυλλων από τη Ν. Γωνιά, Πάγκαλος Καζάκης ανέφερε ότι χάθηκε η σοδειά για τουλάχιστον 3 εβδομάδες, ενώ ζημιές έχουν υποστεί και στα σταφύλια στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Καλλικράτειας. 

Ο παραγωγός βερίκοκων, Σάκης Μουλάς σχολίασε ότι τα βερίκοκα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, όπως και τα σιτηρά. Οι αγρότες ζητούν να μπει η Χαλκιδική στο αντιχαλαζικό πρόγραμμα του υπουργείου, καθώς τα τελευταία χρόνια το χαλάζι καταστρέφει χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών.

Από αύριο το πρωί καταφτάνουν στις πληγείσες περιοχές πραγματογνώμονες του ΕΛΓΑ.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα