Σάββατο, 04 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Δήλωση του βουλευτή Χαλκιδικής ΠΑΣΟΚ, Απ.Πάνα για τη θεομηνία -VIDEO-

Ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ, Απ.Πάνας σε δήλωσή του για τη χθεσινοβραδινή θεομηνία ανέφερε:

"Η ζημιά από την χθεσινοβραδινή σφοδρή χαλαζόπτωση είναι τεράστια και ανεκτίμητη με επιπτώσεις,τόσο στην παραγωγή, όσο και στο φυτικό κεφάλαιο σε αμπέλια, βερίκοκα, ελιές.

Παρότι έχω κάνει τρεις παρεμβάσεις για την χαλαζική προστασία της Χαλκιδικής το 2022, 2023 και πρόσφατα το 2024,δυστυχώς δεν έγινε τίποτα απολύτως, για να μειώσει στο ελάχιστο τις αυξημένες επισφάλειες στον πρωτογενή τομέα.

Σιτηρά, κριθάρια, βρώμες, δεν θα αλωνιστούν,λόγω της ξηρασίας, ενώ όσα άντεξαν καταστράφηκαν από τη χαλαζόπτωση.

Οι παραγωγοί στην Χαλκιδική ύστερα από δύο χρόνια ακαρπίας στην ελιά, βλέπουν για άλλη μια χρονιά να χάνεται η παραγωγή τους μέσα σε μισή ώρα, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή μέριμνα και αρωγή της πολιτείας για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος.

Ζητώ άμεσα να εισήχθη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Νέας Προποντίδας ,να τρέξουν άμεσα οι εκτιμήσεις για τις καταστροφές,καθώς και να υπάρξουν ενέργειες για τις καλλιέργειες που δεν προβλέπονται από τον ΕΛΓΑ, ώστε να υπάρξει ευρωπαϊκή στήριξη.

Τέλος, ας αναλάβει υπεύθυνα επιτέλους το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να μας απαντήσει, γιατί η Χαλκιδική δεν εντάσσεται στο πρόγραμμα της αντιχαλαζικής προστασίας"


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα