Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ανησυχία των επιχειρηματιών της Χαλκιδικής για το fly over

Έντονος φόβος, μήπως πληγεί σημαντικά η τουριστική περίοδος από την κατασκευή του fly over στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης, υπάρχει μεταξύ των επιχειρηματιών της Χαλκιδικής.

Μπορεί μέχρι στιγμής οι προκρατήσεις να πηγαίνουν καλά, ωστόσο, επειδή εξαιτίας του έργου είναι δεδομένο ότι θα σημειώνονται το καλοκαίρι μποτιλιαρίσματα από και προς τη Χαλκιδική και ήδη από τις ολοένα και αυξανόμενες διαμαρτυρίες δημιουργείται ένα αρνητικό κλίμα, οι επιχειρηματίες του νομού ανησυχούν, μήπως ακυρωθούν προκρατήσεις, αναβληθούν ταξίδια και κατά συνέπεια είναι πολύ μειωμένοι οι τζίροι.

Σε πολύ μεγάλο βαθμό οι αλλοδαποί τουρίστες που επισκέπτονται τη Χαλκιδική προέρχονται από τις βαλκανικές χώρες και την προσεγγίζουν οδικώς, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τη συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών από τη Δυτική, τη Νότια και πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Σχεδόν όλοι τους θα πρέπει να περάσουν με το όχημά τους από την Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης ή μέσα από την πόλη, οπότε είναι δεδομένο ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με έντονο μποτιλιάρισμα.

«Το θεωρούμε δεδομένο ότι θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα και υπάρχει έντονη ανησυχία γι' αυτό. Ήδη το βλέπουμε, αφού όσοι προμηθευτές μας προέρχονται από τη δυτική Θεσσαλονίκη και για να φτάσουν σε εμάς πρέπει να διασχίζουν την πόλη ή τον περιφερειακό, διαμαρτύρονται για τα κυκλοφοριακά προβλήματα και τις καθυστερήσεις. Την ίδια ταλαιπωρία αντιμετωπίζουν δημόσιοι υπάλληλοι που δουλεύουν στη Χαλκιδική και μένουν στο κέντρο ή τη δυτική Θεσσαλονίκη. Το καλοκαίρι σίγουρα η κατάσταση θα είναι πολύ πιο δύσκολη», αναφέρει στο ethnos.gr o πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης.

Ζητούν άμεσα μέτρα

Κατά τον ίδιο, θα πρέπει από τώρα να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος ή έστω να αποφασιστούν σήμερα και να υλοποιηθούν μόλις ξεκινήσει η τουριστική σαιζόν. Όπως λέει χαρακτηριστικά το επικοινωνιακό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό για μία τουριστική περιοχή και αν δημιουργηθεί ένα αρνητικό κλίμα, η ζημιά μπορεί να είναι πολύ μεγάλη και δύσκολα θα καταστεί εφικτό να αποκατασταθεί.

«Θα πρέπει από τώρα να γίνει κάτι ή έστω να προγραμματιστεί, ώστε να μειωθούν όσο γίνεται περισσότερο οι αρνητικές συνέπειες. Για παράδειγμα, στις μέρες με έντονη τουριστική κίνηση, όπως τον Αύγουστο και τα Σαββατοκύριακα, θα μπορούσε να γίνεται διακοπή των εργασιών. Επίσης, θα πρέπει να γίνεται ειδική διαχείριση της κυκλοφορίας τις Παρασκευές στο ρεύμα προς τη Χαλκιδική και το ίδιο τις Κυριακές στο ρεύμα από τη Χαλκιδική. Δεν είμαστε εναντίον της κατασκευής του έργου αλλά, αν δε ληφθούν ουσιαστικά μέτρα, δε θα μπορέσουμε να γυρίσουμε το αρνητικό κλίμα που θα έχει ήδη δημιουργηθεί επικοινωνιακά. Γι' αυτό ζητάμε να γίνει κάτι από τώρα και αυτό να γίνει γνωστό σε όλους. Θα είναι πολύ άδικο, τελικά το πρόβλημα με το κυκλοφοριακό να μην είναι τόσο μεγάλο αλλά η Χαλκιδική να χάσει τουρίστες εξαιτίας του αρνητικού κλίματος που θα έχει δημιουργηθεί», τονίζει ο κ. Κουφίδης.

πηγή: ethnos.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα