Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Παρέμβαση Απ. Πάνα για τη λειτουργία του e-ΕΦΚΑ Πολυγύρου

Τα διαχρονικά προβλήματα και σημαντικές λειτουργικές ανάγκες στο Κατάστημα του e-ΕΦΚΑ Πολυγύρου επισημαίνει ο ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών και Μεταφορών Απόστολος Πάνας, σε κοινοβουλευτική παρέμβαση που κατέθεσε προς την αρμόδια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου.


Στην παρέμβασή του ο κ. Πάνας αναφέρει, πως στην Τοπική Διεύθυνση του ΕΦΚΑ Χαλκιδικής και πιο συγκεκριμένα, στο κατάστημα e-ΕΦΚΑ Πολυγύρου, ο αριθμός των υπηρετούντων υπαλλήλων είναι δυσανάλογος των αναγκών και των απαιτήσεων της κοινωνίας καθώς προσπαθούν να εξυπηρετήσουν δυσανάλογο αριθμό πολιτών από όλη τη Χαλκιδική, μαζί με μεγάλο αριθμό επισκεπτών κατά τη θερινή περίοδο, αλλά και τις τεράστιες και καθημερινές ανάγκες του Άγιου Όρους προβλήματα σε έλλειψη προσωπικού υπάρχουν και στο Αποκεντρωμένο Τμήμα Ν. Μουδανιών.


Ταυτόχρονα ο Βουλευτής αναφέρει, πως η διαρκής, καθημερινή συσσώρευση των συντάξεων η εξυπηρέτηση των εργαζομένων στο Άγιο Όρος και αρκετών κατηγοριών εργαζομένων που εκτελούνται χειρόγραφα και χρειάζονται μηχανογράφηση δημιουργεί επιπρόσθετο διοικητικό χάος. Σημειώνει μάλιστα ότι το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) υπαγόμενο στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, λειτουργεί με 2 μόνο γραμματείς οι οποίοι προσπαθούν να διεκπεραιώσουν καθημερινά διαφορετικά και απαιτητικά αντικείμενα, ενώ συνολικά ο εξοπλισμός τηλεπικοινωνιακού υλικού και πληροφορικής των υπηρεσιών αλλά και η κτιριακή υποδομή δεν μπορεί να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες.


Ο κ. Πάνας δήλωσε: «Χρέος της Πολιτείας είναι η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, η καλύτερη οργάνωση και αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού. Στην παρούσα όμως περίπτωση στο e-ΕΦΚΑ Πολυγύρου δυστυχώς δε συμβαίνει αυτό. Για τους λόγους αυτούς με την παρέμβασή μου ζητώ, να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη των κενών θέσεων της υπηρεσίας αυτής, καθώς και να μεριμνήσει για μια πιο λειτουργική και σύγχρονη εγκατάσταση της υπηρεσίας πλήρως εξοπλισμένη, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των εργαζομένων της Χαλκιδικής και να εξυπηρετούνται επαρκώς οι πολίτες».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα