Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Κάλεσμα στους Χαλκιδικιώτες από τη Συντονιστική Επιτροπή Νέας Αριστεράς Χαλκιδικής

Η Συντονιστική Επιτροπή Νέας Αριστεράς Χαλκιδικής με ανακοίνωσή της απευθύνει κάλεσμα προς τους πολίτες της Χαλκιδικής αναφέροντας ότι στόχος είναι η ουσιαστική σχέση με πολίτες και κοινωνικές δυνάμεις της Νέας Αριστεράς, ουσιαστική σχέση με τις πιο ανήσυχες και δημιουργικές τάσεις της ελληνικής κοινωνίας για τα μεγάλα επίδικα: κλιματική δικαιοσύνη, κοινωνική δικαιοσύνη, επανεκκίνηση της Δημοκρατίας. 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Μας ενδιαφέρει η κοινωνία. Η κοινωνία που απογοητεύθηκε και ιδιώτευσε, η κοινωνία που κουράστηκε και αγανάκτησε πριν από εμάς – αλλά ενίοτε και με μας - η κοινωνία που ενδιαφέρεται ωστόσο για τα κοινά επίδικα του μέλλοντος και κοιτάζει με ενδιαφέρον το εγχείρημά μας, ακόμη κι αν δεν την έχουμε πείσει. Ακούμε την κοινωνία, ακούμε πραγματικά τι θέλει να πει ακόμη κι αν δεν το λέει όπως εμείς το θέλουμε ή όπως θα το λέγαμε εμείς.


Βρισκόμαστε σε μία μεταβατική συγκυρία. Η ταυτότητα μας δεν είναι παγιωμένη αλλά συγκροτείται εν κινήσει. Το προς τα πού θα κινηθεί, ποιους θα πάρει και ποιους θα αφήσει, δεν είναι προϊόν τύχης ή ατυχίας αλλά συγκεκριμένων στόχων. Ο δικός μας στόχος είναι σαφής: θέλουμε πρώτα από όλα την ουσιαστική σχέση με πολίτες και κοινωνικές δυνάμεις της Νέας Αριστεράς, ουσιαστική σχέση με τις πιο ανήσυχες και δημιουργικές τάσεις της ελληνικής κοινωνίας για τα μεγάλα επίδικα: κλιματική δικαιοσύνη, κοινωνική δικαιοσύνη, επανεκκίνηση της Δημοκρατίας. Θέλουμε η Νέα Αριστερά να συμβάλλει στην οργάνωση του διαλόγου με κινήσεις της πολιτικής οικολογίας, της κοινωνίας των πολιτών, των κινημάτων ενάντια στις διακρίσεις, εργατικές πρωτοβουλίες και κινήσεις πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα, το σύγχρονο τοπίο των ριζοσπαστικών ρευμάτων της νεολαίας. Σε κάθε περιφέρεια, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό υπάρχουν εγχειρήματα και δυναμικές που μας ενδιαφέρουν. Όχι απλά ως ακροατές της δικής μας πολιτικής πρότασης, αλλά ως ενεργοί συμμέτοχοι στη διαμόρφωσή της. Και η ανανέωση απαιτεί σχέσεις και δεσμούς εμπιστοσύνης. Να προχωρήσουμε σε κάθε γεωγραφικό επίπεδο στην καταγραφή και στην επικοινωνία, στην ανοιχτή πρόσκληση, δίχως ιδεολογικές παρωπίδες, στους ανθρώπους που θα θέλαμε να έχουμε μαζί μας στο νέο μας εγχείρημα.


Για να μπορέσουν να υλοποιηθούν τα παραπάνω χρειάζεται πολιτική από τα κάτω. Σε αυτή τη φάση, χρειάζεται δημοκρατική συμμετοχή και αυτο-οργάνωση. Πρωτοβουλίες και καμπάνιες οργανωμένες σε τοπικό επίπεδο: να επιστρατεύσουμε τη δημιουργικότητά μας στο να σκεφτούμε το πώς γενικά ζητήματα διαπλέκονται με συγκεκριμένα επίδικα σε κάθε κοινωνικό χώρο. Να αυτενεργήσουμε ώστε να δείξουμε ότι το νέο δεν είναι μόνο κατ’ όνομα νέο αλλά είναι πραγματικά διαφορετικό, άρα, ως τέτοιο, πράγματι νέο για τον τρόπο οργάνωσης της πολιτικής. Με παρεμβάσεις, δράσεις συζητήσεις που δεν θα έχουν το άγχος της κομματικής καταγραφής αλλά της ουσιαστικής επαφής με την κοινωνία. Μέσα από την αναγέννηση τοπικών φορέων, συνδικάτων, επιμελητηρίων, τοπικών κινημάτων και θεσμικών εκπροσωπήσεων. Σημασία έχει να ανακτήσουμε μία ζωντανή σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, με συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο και δημιουργώντας χώρο για κάθε πολίτη που θέλει να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια. Με σοβαρότητα και με ριζοσπαστισμό.


Σε αυτήν την κατεύθυνση απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα οργάνωσης, δράσης και ενημέρωσης στο καινούριο που γεννιέται και στη Χαλκιδική ! Ελάτε μαζί μας, είτε ως ενεργά μέλη της προσπάθειάς μας, είτε ως πολίτες που θέλετε να ενημερώνεστε για τις απόψεις και τις δράσεις μας. Επικοινωνήστε μαζί μας, μέσω email, στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Να πάρουμε τις τύχες και τις ζωές μας στα χέρια μας !


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα